Veckopengen: App för att hantera barnens veckopeng

Veckopengen loggobild

Glöm kontanter, bankböcker och allt vad det heter, med hjälp av appen Veckopengen hanterar man barnens vecko eller månadspeng superenkelt i telefonen. Och appen har fler bra funktioner än så!

Nedan finner ni betyg samt en kort översikt av Veckopengen och längre ner går vi in i detalj på hur appen fungerar och ser ut.

AppFokus Betyg:

Översikt:
Namn: Veckopengen
Operativsystem: Android, Ios
Utvecklare: Gimi
Pris (Android): Gratis
Pris (Ios): Gratis

Ladda hem till Android här.
Ladda hem till Ios här.

En kort beskrivning av appen

Veckopengen håller i grund och botten reda på barnens vecko eller månadspeng men innehåller fler funktioner än så. Exempelvis kan barnen utföra uppgifter och tjäna mer pengar på det viset, väljer barnen att använda en vis summa pengar drar du enkelt bort motsvarande belopp från deras totala saldo. Hela familjen går att koppla upp mot appen och barnen ser hur mycket pengar de innehar samt vilka uppgifter de kan (och borde) utföra, föräldrarna styr det hela från sina telefoner.

Låt oss titta närmare på appen!

Startmenyn, bild från appen.

Här är startmenyn inuti appen, här syns alla barnen och deras saldon.

Kom igång med veckopengen!

​När du väl har installerat och skapat ett konto till appen är det första du gör att lägga till ett eller flera barn. Du har valmöjligheten att tilldela vecko eller månadspeng samt välja vilken summa som skall gälla och vilket datum eller veckodag denna summa skall läggas till på barnens saldo.

Utöver detta lägger du till barnens ålder, samt om de skall få sparränta på sina pengar och en bild om du vill det. Allt går snabbt och enkelt och du är igång på nolltid. Menyerna och gränssnittet i appen fungerar klockrent och allt känns intuitivt och bra.

Bild på barnets profil i Veckopengen

Barnet Agda har 1 uppgift och kan tjäna 10 kr. Veckopengen kommer om 2 dagar och är på 20 kr. Det totala saldot är för stunden 0 kr.

Koppla ihop hela familjen

En av de absolut bästa funktionerna med Veckopengen är att du kan koppla ihop hela familjen till appen. När du startat ett konto och lagt till ett eller flera barn kan du bjuda in barnen men även bjuda in en förälder att delta.

Som förälder har du kontroll över över allt som sker, hur mycket veckopengen skall vara och vilka uppgifter barnen kan utföra och hur mycket betalt de skall få. När du godkänt en gjord uppgift finns pengarna på barnens saldo.

Barnen ser vilka uppgifter som finns och hur mycket pengar de har sparat ihop. Tillsammans kan ni även sätta upp sparmål, exempelvis en viss summa som skall uppnås för att köpa en ny cykel. Ni ser tydligt i appen hur mycket som sparats ihop och hur mycket mer som behövs.

Bjud in familjen, bild från appen.

Bjud enkelt in en familjemedlem.

Riktiga överföringar till barnens bankkonton

​Med ett standardkonto hos Veckopengen kan du inte föra över barnens intjänade pengar till deras bankkonto via appen. Istället får du använda appen som en digital bankbok över hur mycket pengar du är skyldig ditt barn. Om du sedan vill betala barnet i kontanter, genom att överföra pengar via din internetbank eller helt enkelt lägga ut för ett inköp och sedan dra av det inköpet på barnets saldo spelar ingen roll och är upp till dig.

Med ett premiumkonto hos Veckopengen kan du automatiskt föra över veckopengen till barnens bankkonto varje vecka. Eller en gång i månaden om ni istället kör med månadspeng. I skrivande stund (4 Maj 2017) är det gratis att uppgradera till ett premiumkonto men från och med med 1:a Juli 2017 kommer denna kontotyp att kosta 9 kr i månaden.

Kontoöverföringar, bild från appen.

Med ett premiumkonto är det möjligt att göra automatiska kontoöverföringar.

​Sammanfattning

Jag gillar starkt Veckopengen och appen gör det mycket enklare för föräldrar att hålla reda på barnens "inkomster". Utöver att förenkla för föräldrar så lär sig barnen värdet av pengar med hjälp av uppgifterna de kan utföra och bli belönade för. Att barnen kan få ränta på sparade pengar är även det en grymt bra funktion som visar värdet av att just spara pengar.

AppFokus kan inte annat än att rekommendera Veckopengen!​

Har ni några frågor eller synpunkter på appen eller detta inlägg så tveka inte att kommentera nedan. Har ni tips om andra liknande appar är ni välkomna att dela med er av dessa nedan.​