Kategorier
Allmänt

App för att spela in samtal – För Android & iPhone

En app för att spela in samtal har såklart många olika användningsområden. Exempelvis vid viktiga samtal med myndigheter eller när man skall spela in en intervju som hålls via telefon. Helt enkelt samtal där det är viktigt att man kan verifiera vad som har sagts i efterhand. Även samtal med försäljare över telefon där avtal sluts är bra att kunna ha tillgång till i efterhand om det skulle bli diskussion i efterhand om vad som sagts.

Jag har för övrigt skrivit en dedikerade Spela in samtal med iPhone artikel för er som endast är intresserade av det.

Enkelt med appen ACR för Android

Vi rekommenderar appen ACR (Another Call Recorder) för att enkelt spela in samtal på din Android-telefon. Till iPhone kan man inte ladda ner appar för att direkt spela in samtal utan det hela är lite krångligare, men mer om det längre ner. Ladda helt enkelt ner ACR genom att klicka här. Öppna appen och godkänn avtalet samt att ACR skall få tillgång till att spela in samtal med mera för att det hela skall fungera.

Klicka här för att ladda ner ACR till din Android-enhet!

Inställningar som kan vara bra att aktivera vid start:

  • Att samtal automatiskt spelas in.
  • Att man får välja att spara eller inte spara samtal efter man avslutat dem.
  • Hur länge samtal skall sparas på telefonen innan de automatiskt tas bort.
  • Ifall man vill att korta samtal, under ett visst antal sekunder inte skall sparas.
Bild från appen Another Call Recorder.
Skärmdumpar från ACR.

ACR är gratis i sitt grundutförande men det finns en premium-version att betala för. Med ett sådant köp slipper man reklam i appen och man får bland annat möjlighet att automatiskt ladda upp sina samtal till olika molntjänster så som Google Drive eller Dropbox. Något som kan vara väldigt smidigt.

Det finns fler inställnings-möjligheter i appen förutom de ovan, bland annat så kan man välja att aldrig spela in samtal man har med utvalda kontakter. Majoriteten av ens telefonsamtal är ofta till ett fåtal personer i ens närhet och om man exkluderar dessa från inspelning sparar man diskutrymme som tas upp i onödan. Och man skaffar nog heller inte en app som denna för att spela in samtal med ens närmaste.

Hur gör man med iPhone?

Till iPhone är det hela inte lika enkelt. Apple tillåter inga appar på App Store som ersätter den vanliga telefon-appen och på grund av detta går det heller inte att göra appar som enkelt spelar in ens samtal.

En lösning på problemet är dock appen Tapacall som istället utnyttjar konferencesamtal samt en speciell server som man ringer upp för att kunna spela in ens samtal. Det hela går till som så att man först ringer upp servern, därefter lägga man till personen man skall prata med och när personen har svarat så slår man ihop samtalen med en knapptryckning. Nu har man ett samtal som spelas in. Med Tapacall går det med samma grundläggande princip även att spela in aktiva samtal.

När samtalet är avslutat får man en notifiering och kan enkelt ladda ner samtalet till ens telefon, Dropbox eller Google Drive.

Tapacall finns i en gratisversion samt en betalversion, på gratisversionen kan man dock endast lyssna på första minuten av ens inspelning vilket gör att man nästan tvingas välja betalvarianten. Värt att nämna är också att samtalen som man spelar in lagras på en Tapacalls server i upp till ett år.

Klicka här för att ladda ner Tapacall till din iPhone!

Ovanstående är gratisversionen av Tapacall, inom appen kan man uppgradera till diverse betalversioner.

Utvalda skärmdumpar:

Bild från Tapacall.
Skärmdumpar från Tapacall.

Är det lagligt att spela in samtal?

Att via sin egen telefon spela in samtal är fullt lagligt. Däremot är det en fråga man får ställa sig själv om man tycker det är moraliskt rätt att spela in samtal utan att informera personen i andra änden.

Det är däremot ett brott att spela in samtal på fel vis. Som att exempelvis installera en app som spelar in samtal på någon annans telefon, vilket såklart är rimligt.

Läs mer om vad lagen säger om att spela in samtal genom att klicka här.

Vad säger ni om att spela in samtal via telefonen? Har ni något ni vill påpeka angående artikeln eller har ni någon app ni vill rekommendera för ändamålet? Tveka då inte att kommentera nedan!

Save

Save

Save