Kategorier
Meditation

Fem grymt bra appar för att meditera

Jag tror aldrig att jag har mediterat utan att använda mig av min telefon. Förutom en period då jag mediterade på Göteborg Zen Center, där man inte håller koll på tiden själv. Till en början använde jag mig bara av telefonens inbyggda timer för att hålla koll på tiden. Något som såklart fortfarande fungerar bra men det finns många fördelar med att använda en app dedikerad till meditation och mindfulness. I detta inlägg kommer jag presentera fem stycken grymt bra appar för just detta ändamål. Apparna är uppbyggda på lite olika vis och vilken eller vilka som passar just dig beror helt enkelt på dina behov och preferenser, ta del av detta inlägg så vet du exakt vilken app du har mest nytta av.

Följande appar presenteras i detta inlägg!

  1. Mindfulnessresan
  2. Headspace
  3. Calm
  4. Meditation Timer and Log
  5. Mindfulness Appen

Låt oss nu börja!

1. Mindfulnessresan

SkärmdumparMindfulnessresan
Här ser ni Startmenyn samt grafiken över ens avstämningar.

Mindfulnessresan är uppbyggd som ett spel. Du tar dig från dag 1 (eller nivå 1) och vidare till kommande övningar och nivåer. Varje nivå består av en 5 minuter lång guidad meditation av hög kvalité, jag gillar verkligen berättarna och deras förmåga att guida. Allt eftersom du tar dig vidare i spelet så samlar du på dig utmärkelser samt låser upp bonus-meditationer, dessa meditationer är mycket längre än 5 minuter och är väldigt givande.

Lär känna dig själv med avstämningar

I appen kan du även stämma av hur du mår varje dag. Du får ange din energi-nivå, hur stressad du är samt hur din sinnesstämning är. Utöver detta får du även ange hur många timmar du har arbetat under dagen och klicka i vilka aktiviteter du har utfört. Resultatet av dessa avstämningar ger dig en fin grafik på hur du mår över tid och kan vara värdefull för att lära känna dig själv bättre.

Avslutningsvis kan jag inte annat än att rekommendera Mindfulnessresan och för er som är nyfikna har jag även skrivit en längre text om appen.

Namn: MindfulnessresanPris: 12 första övningarna gratis, därefter 95 kr för hela appen.Tillverkare: Modern Mindfulness Sweden ABOperativsystem: Endast Ios

Ladda Ner App Store

2. Headspace

Skärmdumpar Headspace.
Såhär ser Headspace ut.

Headspace är en av de största apparna för meditation samt mindfulness och är för övrigt omtyckt av Harry Potter skådespelerskan Emma Watson. Du laddar gratis ner appen och får då tillgång till baspaketet som består av 10 stycken guidade meditationer. Allt för att lära dig grunderna! Jag testade baspaketet för ett antal år sedan och gillade starkt dessa guidade meditationer av appens grundare Andy Puddicombe. För övrigt kan ni med fördel kolla in hans intressanta TED-talk på youtube.

Lås upp hela appen med en prenumeration

Fastnar du för Headspace kan du välja mellan 2 olika prenumerationer, du kan betala 12,99 dollar per månad eller 94,99 dollar per år. Med en prenumeration på Headspace får du tillgång till hundratals guidade meditationer på allt ifrån stress, oro, sömn, fokus och glädje med mera.

Övriga funktioner

Appen för även statistik över din aktivitet och du kan ladda ner meditationer så att du har tillgång till dessa offline. 

Nedan finner ni ett kort videoklipp som beskriver Headspace, klippet är på engelska.

Namn: HeadspacePris: Baspaketet är gratis, därefter 12,99 dollar per månad eller 94,99 dollar per år.Utvecklare: Headspace meditation limitedOperativsystem: Android, Ios

Ladda Ner På Google PlayLadda Ner App Store

3. Calm

Calm skärmdumpar.
Här ser ni den snyggt utformade appen Calm.

Calm är en allround meditationsapp och en av de största aktörerna på appmarknaden gällande meditation, mindfulness och välmående. Appen är gratis att ladda ner och gratisversionen erbjuder flertalet guidade meditations-kurser att ta del av. Exempel på gratiskurser är (fritt översatt) 7 dagar av lugn, 7 dagar av fokus, 21 dagar av lugn, 7 dagar stresshantering och 7 dagar av sömn med mera. Du kan såklart också ställa in en egen timer för meditation med bakgrundsljud och klockor om du vill det.

Mer meditation med en prenumeration

En prenumeration på Calm låser upp många fler meditationer samt kurser och priserna är följande; 139 kr per månad, 611,88 kr per år eller 2999 kr för en livstidsprenumeration. Det lönar sig definitivt att betala för ett helt år om man känner att man diggar appen.

Statistik över din aktivitet

Calm loggar alla dina meditations-pass och du kan synka all statistik till appen Google Fit. Något som jag tror många uppskattar. Personligen gillar jag att det finns svart på vitt om jag mediterat eller ej, då är risken mindre att man hoppar över en dag bara för att man är lat eller av någon annan anledning.

Namn: CalmPris: Grundutbudet är gratis, hela appen kostar 139 kr/månad, 611,88 kr/år eller 2999 kr/livstid.Utvecklare: Calm.comOperativssytem: Android och Ios

Ladda Ner På Google PlayLadda Ner App Store

4. Meditation Timer and Log

Meditation Timer and Log Skärmdumpar.
Appens enkla och tydliga utseende.

Meditation Timer and Log är precis vad det låter som, en enkel app där du kan ta sätta en timer för att meditera samt att appen för statistik över alla dina pass. Du kan välja tid på meditationen, med eller utan klockor samt med eller utan bakgrundsmusik.

Meditation Timer and Log är helt gratis men förlitar sig på frivilliga donationer. ​Appen fungerar bra, är enkel och tydlig och gör sitt jobb. Ett minus är enligt mig att klockorna låter oharmoniskt, man kan ställa in olika ljud på klockorna men jag hittade inget som passade mig. Utöver det har jag inget alls att klaga på.

Namn: Meditation Timer and LogPris: GratisUtvecklare: Telesoftas AppsOperativssytem: Android och Ios

Ladda Ner På Google PlayLadda Ner App Store

5. Mindfulness Appen

Mindfulness Appen skärmdumpar.
Här ser ni hur appen ser ut. Startmenyn till vänster och till höger olika meditations-kurser.

Mindfulness appen gör allt man vill att en meditation och mindfulness-app skall göra. Välj bland guidade meditationer från några av världens främsta lärare inom mindfulness, bland annat Jack Kornfield som är en av mina personliga favoriter. Du kan ta del av guidade meditationer utefter dina egna behov, exempelvis med fokus på sömn, stresshantering eller att skapa medvetenhet i din kropp samt att allmänt bli en lyckligare människa.

Utöver guidade meditationer

Du kan såklart även ställa in egna meditationer med eller utan klockor samt med eller utan bakgrundsljud och i vilken längd du själv vill. Appen för statistik över din aktivitet och iPhone-versionen går att synka med Apples hälso-app.

Premiumkonto

Appen är gratis att ladda ner men då får du endast tillgång till ett begränsat utbud guidade meditationer. Med ett premiumkonto får du tillgång till rubbet och du betalar då 95 kr i månaden eller 599 kr per år.

Namn: Mindfulness AppenPris: Gratis, eller premium för 95 kr/månad eller 599 kr/år.Utvecklare: MindAppsOperativssytem: Android och Ios

Ladda Ner På Google PlayLadda Ner App Store

Sammanfattning

​Som ni nu vet finns det en hel del likheter mellan apparna. Vill man bara ha en app för att starta egna meditationer med klockor, kanske bakgrundsljud och en app som för statistik över ens aktivitet så fungerar alla ovanstående bra, undantaget är Mindfulnessresan. Man behöver då heller inte betala för ett premiumkonto utan kommer undan helt gratis.

Är man istället ute efter guidade meditationer så är alla ovanstående appar bra alternativ förutom Meditation Timer and Log, som inte innehar några sådana. Med appen Mindfulnessresan betalar man bara 95 kr en gång och får då tillgång till många bra guidade meditationer. Ä man ute efter ett ännu större utbud är Calm, Headspace eller Mindfulness appen något man borde titta närmare på. Dessa är dock dyrare, i alla fall om man skall inneha ett premiumkonto i flera månader eller år.

Det var allt! Hoppas ni fått ut bra med information av denna text och skriva gärna en kommentar nedan om ni har några frågor eller vill tipsa om någon app för just meditation! Ha det bra!

Kategorier
Hälsa Träning

10 appar för ett mer hälsosamt liv

Antalet appar inom kategorin hälsa och fitness är många och utbudet har exploderat de senaste åren. Det är nästan mer regel än undantag att använda sig av en eller flera appar för ändmålen bättre hälsa, prestation eller välmående. Appar i form av stegräknare, kaloriräknare eller meditationsappar finns numer i var och varannan persons ficka.

LÄS ÄVEN: Bästa apparna för att mäta med mobilen

Året är nu 2017 och apparna har blivit väldigt bra, de flesta är i grunden gratis men för den som vill finns ofta extrafunktioner att betala för. I detta inlägg kommer jag att tipsa om en bra Android-app samt en bra iPhone-app för varje kategori. Är man inte nöjd kan man enkelt leta upp liknande appar som passar än själv bättre, via App Store eller Play Butik. Det finns väldigt många alternativ att välja bland.

Vi börjar med en enkel översikt över dessa 10 typer av appar som kan förbättra din och min hälsa samt göra det lite roligare på vägen. Efter grafiken nedan kan ni läsa mer ingående kring varje typ av app. Ni får även ta del av specifika tips för Android och iPhone samt klicka er vidare på länkarna för nedladdning av dessa appar.

Lycka till!

Grafik på tips på 10 appar för hälsa.

 

1. Hälsocoach

För Android: S Health

Vi börjar med en skärmdump från S Health. Här ser ni antal steg jag tagit dag för dag.

Bild på antal steg tagna från appen S Health.
Antal steg jag tagit dag för dag.

Appen är verkligen en grymt bra. Har du din telefon i fickan så räknar den alla steg du tar under dagen samt hur många minuter du har varit aktiv. Du kan registrera mat och dryck du äter för att hålla koll på din diet och hur många kalorier du konsumerar på en dag. Vikt, intag av koffein eller träning i form av ett löppass kan du även logga med S Health. Allt för att få en bra överblick kring hur du ligger till.

Använder du dig av de senare Samsung-telefonerna (S5, S6, S7 osv) så kan du faktiskt även mäta din puls, din syrenivå i blodet samt hur påverkad av stress du/din kropp är. Det är med hjälp av en sensor bredvid kameran på baksidan av dessa telefoner som detta görs möjligt. Enligt mina egna tester och jämförelser med andra tekniker för att exempelvis mäta puls så stämmer informationen man får av appen väldigt bra.

Varje vecka får du en sammanfattning över hur du presterat gällande antal steg, hur aktiv du varit samt övrig information du matat in i appen.

Sammanfattningsvis är S Health en väldigt bra app och hälsocoach!

Appen finns förinstallerad på en del Samsung-modeller, ni andra klickar här för att ladda ner den.

För iPhone: Apple Health / Apple Hälsa

Appen Hälsa för iPhone är en grymt bra allround-app för dig och din hälsa. Håll koll på din aktivitet, sömn, kost och din stress i ett riktigt snyggt och enkelt gränssnitt från Apple.

Appen är kompatibel med många tredjeparts-appar, du kan enkelt importera information från dessa till Health. Du använder dig kanske av appen Runkeeper när du är ute och springer och kan importera informationen till Health för att få en bra överblick där. Använder du dig av en kompatibel Kaloriräknare kan du på samma vis importera all information från den appen till Health.

Med en Apple Watch blir appen ännu mer användbar. Klockan håller stenkoll på din aktivitet, vare sig det handlar om antal steg du tagit eller om du varit ute på ett träningspass i form av löpning, cykling eller simning med mera. Du behöver inte ens ha med dig din telefon, allt synkas till telefonen när du väljer att göra det.

Apple Health är helt enkelt en grymt bra app.

Appen är förinstallerad på din iPhone.

2. Blåljusfilter

Skärmarna från våra tv-apparater, datorer och inte minst våra telefoner utsöndrar ett ljus som kallas blått ljus. Att exponeras mot blått ljus på kvällen är förknippat med sömnsvårigheter och andra besvär. Många upplever även att ljuset från våra skärmar är ansträngande för ögonen men att symptomen minskar eller försvinner helt när de blockerar det blåa ljuset med en app eller programvara.

Lösningen är som sagt att blockera det blåa ljuset från våra telefoners skärmar. Antingen med en app eller via en inbyggd funktion i telefonen. Man kan välja att blockera blått ljus endast på kvällen/natten eller hela dagen om det känns bättre.

Vält värt att testa på, speciellt om man har svårt att somna på kvällarna.

För Android: Bljåljusfilter

För iPhone: Inbyggd funktion (Night Shift)

Nedan ser ni ett exempel på hur det ser ut när filtret är på eller av med appen Blåljusfilter. Effekten är liknande vilken app eller funktion man än använder.

Bild från Blåljusfilter-appen.

3. Stegräknare

Bild på man som promenerar i solen längs havet.
Räkna dina steg en fin och solig dag.

En av de absolut bästa investeringarna vi kan göra för vår hälsa är att röra på oss tillräckligt. Det är rekommenderat att minst ta 10000 steg på en dag. Jag kan säga från min personliga erfarenhet att man inte alltid kommer upp i det antalet i det vardagliga livet. Vissa av oss har stillasittande arbeten eller sitter stilla i skolbänken och kan aktivt behöva se till att röra mer på oss.

Med en stegräknare installerad på telefonen vet du exakt hur många steg du tagit under dagen samt hur många fler du eventuellt behöver ta. Det är med hjälp av telefonens inbyggda gyroskop som appen känner av dina steg, det enda du behöver tänka på är att ha telefonen i fickan. Du kan ställa in ditt dagliga mål i appen samt om du vill få påminnelser att röra på dig mer. Du kan i efterhand se över din statistik och du vet exakt hur många steg du tagit från dag till dag. Något som kan fungera i motiverande syfte.

En stegräknare är en bra investering i din hälsa om den får dig att röra på dig lite mer!

För Android: Pedometer

För iPhone: Accupedo

4. Kaloriräknare

Bild från appen Lifesum.
Lägg till din första måltid (Lifesum).

Vill du hålla kolla på ditt kaloriintag eller din kost i allmänhet kan du logga detta i en kaloriräknare. Tanken är enkel men smart, när du loggar exakt vad du äter så får du svart på vitt hur många kalorier du har konsumerat. Ja ni fattar… äter man exempelvis en pizza och loggar det i appen så får man även se hur många kalorier det motsvarar.

Du väljer i appen hur många kalorier du max (eller minst) vill konsumera per dag. Appen ger dock en rekommendation baserad på ålder, vikt, längd, kön samt ditt mål (att gå upp eller ner i vikt). Dag för dag kan du följa hur många kalorier du har konsumerat vilket gör det enkelt för dig att hålla dig till ditt uppsatta mål.

De flesta maträtter och livsmedel finns redan inlagda i apparnas databaser, du skriver bara in vad du ätit och appen vet ofta redan hur många kalorier det motsvarar. Även fördelningen av fett, protein och kolhydrater i vad du äter går enkelt att se över. Något som kan vara bra för personer som kör LCHF.

För Android: Lifesum

För iPhone: Lifesum

5. Meditations-app

Bild från Mindfulness appen.
Starta en meditation i Mindfulness-appen.

Att meditera för att nå ett inre lugn och en tacksamhet över nuet är något av det bästa vi kan göra för oss själva. Forskning påvisar även stora hälsofördelar med att praktisera meditation regelbundet, helst varje dag. Saker som sömnkvalité, blodtryck, inflammation samt mycket mer kan påverkas till det mer positiva med hjälp av meditation.

Med en app för meditation får du hjälp att hålla koll på ditt utövande. Starta guidade eller tysta meditationer i valfri längd och få statistik över hur länge och ofta du har mediterat. Du kan ställa in så att appen påminner dig när du skall meditera och kan då direkt starta ett pass. I många av apparna kan man även få mindfulnessnotiser, “Känn efter om du har några spänningar i kroppen” är ett exempel på en notis.

PS! Kom ihåg att sätta telefonen på flygläge när det är dags att meditera… du vill ju inte bli störd!

För Android: Mindfulness Appen

För iPhone: Mindfulness Appen

6. Styrkejournal

Skärmdump från appen Repcount.

Bild från appen Repcount.
Appen Repcount.

Vi är många som lyfter vikter på gymmet och för att nå framsteg behöver vi med jämna mellanrum öka vikten och antalet repetitioner vi utför. Precis som att vi måste variera övningarna vi utför eller i alla fall se till att nå en balans i hur vi lyfter.

Jag har ofta gjort misstaget att tro att jag skall komma ihåg vikter, repetitioner och övningar från förra träningstillfället men det är alltid ett misstag. På senare tid har jag börjat använda mig av just en styrkejournal, en app i mobilen där jag loggar all information för varje pass. Detta gör att jag busenkelt håller koll på all statistik kring varje pass. Att se över hur man presterat, vilket ens personbästa är och annan information är för övrigt en bra känsla och grymt bra för motivationen.

Det är väl värt att lägga ner den lilla tid det tar att skriva in antal set, repetitioner samt vikt man kör för varje öving!

För Android: FitNotes

För iPhone: RepCount

7. Springcoach

Skärmdump från appen Runkeeper:

Bild från appen Runkeeper.
Starta ett löppass, här i appen Runkeeper.

Apparna är många som kan hjälpa dig med din löpning och förhoppningsvis göra ditt utövande lite extra kul. Gemensamt för dessa appar är att de med hjälp av telefonens GPS kan se vart du har sprungit, hur lång sträcka samt vilken tid det tog. Alla pass sparas i appen och du kan dela med dig av din aktivitet via sociala medier så som Facebook. Kanske kan det motivera dig lite extra när likes:en rullar in eller så motiverar du någon annan att träna precis lika duktigt som du.

Att se vilka tider man har presterat en viss löpsträcka gör att man kan utmana sig själv och hela tiden förbättra sitt resultat. Slår man inte den totala tiden så kanske man är extra snabb den första kilometern eller så, vilket alltid är något. Huruvida finns möjligheten att jämföra sig mot sig själv så väl som mot andra som sprungit/springer samma sträcka.

För Android: Runkeeper

För iPhone: Runkeeper

8. Sömnmätare

Nedan ser ni en bild på appen Sleep Cycle med en graf över ens sömn.

Bild från appen Sleep Cycle.
Graf över ens sömn i Sleep Cycle.

Med hjälp av mobilens inbyggda gyroskop känner telefonen av minsta lilla rörelse du gör under natten. På så sätt kan en app som mäter din sömn veta när du är i djup sömn, när du är rastlös och när du är helt vaken. Appen sammanställer informationen och du får reda på när du somnade in, hur bra sömn du haft under natten och hur lång tid du spenderade i de olika sömnfaserna.

Det mest intressanta med en sömnmätare är att ta reda på hur väl man sover och hur lång tid man spenderar i djup sömn. Exempelvis kan man testa att inte dricka kaffe efter kl 14:00 och se hur det påverkar resultatet. Visar det sig att man spenderar mer tid i djup sömn så har man fått en värdefull insikt bekräftad. Oändligt många andra små experiment går att göra för att “tweaka” sin sömn så bra det bara går.

För Android: Sleep Cycle

För iPhone: Sleep Cycle

9. Yoga App

Bild på kvinna som utöver Yoga.
Inspirerande minst sagt.

Det finns nog lika många Yoga-appar som det finns olika typer av Yoga därute. Gemensamt för apparna är att du helt enkelt blir instruerad att utföra övningarna på rätt sätt. Apparna fungerar även som en övningsbank där du kan välja vilken eller vilka övningar du vill utföra. Ofta spelas en passande bakgrundsmusik som förhoppningsvis inbringar rätt stämning hos dig.

Förhoppningsvis blir det både enklare och roligare att utöva yoga (speciellt hemma) med en bra app som guidar dig och låter dig välja bland de många övningar som finns.

För Android: Down Dog

För iPhone: Down Dog

10. Sluta röka-app

Bild på post-it som säger "Thank you for not smoking".
Thank you for not smoking.

Det är svårt att sluta röka, det är svårt att sluta med nikotin i alla dess former. Många har försökt och många har misslyckats flertalet gånger. Med en app som coachar dig i rätt riktning blir det hela förhoppningsvis lite enklare. Följ dina framsteg i form av hälsa och ekonomi dag för dag i appen och bli mer och mer peppad att sluta för gott.

Jag har skrivit ett helt inlägg om sluta röka appar för er som vill läsa mer om det.

För Android: Rökfri

För iPhone: Rökfri

Sådär! Då var vi i mål.. med detta inlägg men såklart inte med våra hälsoresor som är mer eller mindre livslånga projekt. Har ni några frågor eller synpunkter på inlägget eller någon av apparna så tveka inte att kommentera nedan. Ha det bra sålänge =)

Kategorier
Meditation

Appen Mindfulness hjälper dig med din meditation!

Appen Mindfulness är ett verktyg för att hjälpa dig med din meditation och med att förhöja din närvaro i livet. Något den kan göra genom att påminna och guida dig inom detta.

I appen finns möjligheten att följa guidade meditationer, något som kan vara bra för nybörjaren. Du kan även starta dina egna anpassade meditationer med eller utan vägledning. Du kan välja bland olika lång pass.

Alla dina meditations-pass sparas i appen och du kan se statistik över hur ofta och hur länge du har mediterat. Det går inte att bedöma hur bra man känner att en meditation var. En sådan funktion skulle ha sina fördelar men också göra det hela lite mer “komplicerat”. Det är ändå skönt att appen är väldigt enkel och det är nödvändigtvis inte dåligt att en sådan funktion “fattas”.

Priset för appen är i skrivande stund (20 Januari 2017) 15 kr för Android på Play Butik och gratis för iPhone på App Store. Appen är i grund och botten likadan till de båda plattformarna. Det finns däremot ett stort bibliotek av guidade meditationer och kurser att köpa genom olika engångsköp eller via en prenemuration till iPhone-appen, utöver de som redan följer med utan kostnad. Till Android finns ej möjligheten att köpa till extra.

En närmare titt på appen Mindfulness

När du först startar appen möts du av en uppmaning om att ta ett djupt andetag, här sätts tonen direkt, var närvarande helt enkelt! Efter denna korta uppstart av appen landar man under fliken “Meditera” som även är appens huvudmeny. Här kan du lyssna på en introduktion till appen samt välja vilken meditation du vill starta. Det finns delvis guidade meditationer i olika längd samt en kroppsscanning som är 5 minuter att välja bland. Du kan även välja att starta en tyst meditation. Det är helt enkelt en meditation utan vägledning men med klockor som ringer i ett visst intervall för att hålla dig närvarande. Du kan även välja att starta en anpassad tyst meditation, då väljer du exakt hur lång eller kort den skall vara samt hur ofta klockorna skall ringa.

En anpassad meditation på 20 minuter med en klocka som ringer var femte minut är min dagliga meditation. Om jag har tid över och känner för att göra något utöver min dagliga variant så kan en kort guidad meditation vara trevlig, kanske på 3 eller 5 minuter. Om du funderar på hur ofta och länge du skall meditera är mitt tips att vara konsekvent och göra det varje dag, börja med en kortare tid och öka därefter. Hellre 10 minuter  varje dag än ett långt pass en gång i veckan.

Bild från Mindfulness appen.

Bli påmind om att meditera och att vara närvarande

Under fliken påminnelser kan du helt enkelt ställa in påminnelser om när du skall meditera, på vilka dagar det skall ske och på vilka tider det skall göras de olika dagarna. Du väljer även vilken typ av meditation du skall göra och hur länge den skall vara. Påminnelser är såklart väldigt bra för många men fungerar inte för mig personligen. Jag mediterar som jag skrev ovan 20 minuter per dag men det är så olika från dag till dag när det passar så jag använder ej denna funktion. Däremot har jag ställt in appen att att varje dag kl 21:00  be mig att “Notera om det finns några spänningar i kroppen”. En av flera mindfulnessnotiser som finns att välja bland.

Bild från Mindfulness appen.

Se statistik på hur du har mediterat

Varje pass du gör genom appen sparas under fliken statistik. Här kan du se vecka för vecka hur många och vilken typ av pass du har gjort och hur långa dessa har varit. Du kan även se total tid du har mediterat.

För mig är det väldigt sporrande att kunna titta på statistik och förhoppningsvis kunna konstatera att jag mediterat så mycket som jag skulle en viss vecka. Jag försöker dock akta mig från att hamna i fällan av att bara beta av meditationen för att det skall se bra ut i appen. Kvalitet framför kvantitet gäller även inom detta område anser jag.

Bild från appen Mindfulness på statistik över meditation.
Statistik för vecka 3.

Sammanfattning och betyg av appen

Denna app hjälper dig med din meditation och att med att vara mer närvarande i livet.

Funktioner är bland annat följande:

[su_list icon=”icon: check” icon_color=”#31f13d”]

  • Guidade och tysta meditationer från 3 upp till 30 minuter.
  • Anpassade meditationer där du själv väljer längd och om du vill ha klockor till.
  • Tid och platsbaserade påminnelser med olika mindfulness-budskap.
  • Se statistik och följ din egen utveckling.
  • Med mera!

[/su_list]

Jag ger appen betyget 4 av 5 möjliga. En superbra app som jag betalade 15 kr för, ett väldigt rimligt pris. Jag hade inte velat ha en gratis app som istället hade reklam inuti sig. Eventuellt skulle en funktion för att betygsätta ens meditations-pass finnas. Jag hade även sett att man gick bakåt i menyerna genom att trycka på knappen för diverse sektion i appen, nu går det bara att gå tillbaka genom att klicka på bakåtknappen. Detta känns av någon anledning inte helt intuitivt för mig.

Har ni någon app ni använder er av för meditation eller mindfulness? Eller har ni något ni vill tillföra inlägget så tveka inte att skriva en kommentar nedan! Ha det bra!

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save