Kategorier
Ekonomi

Studentrabatter direkt i din mobil med Mecenat-appen

Som student på en CSN-berättigad utbildning har du tillgång till massvis (!!!) av studentrabatter direkt i din telefon via Mecenat-appen. Du har även tillgång till studentrabatterna på www.mecenat.com men med Mecenat-appen kommer många fördelar och längre ner i detta blogginlägg kan ni läsa mer om dessa fördelar samt hur appen är uppbyggd.

Men innan vi sätter igång!Se till att ladda ner appen! Den finns till både Android samt iPhone och du kan klicka dig vidare till nedladdning av appen på Play Butik och App Store via länkarna precis här nedanför.

Länk till att ladda ner Mecenat-appen i App Store.Länk till att ladda ner Mecenat-appen i Play Butik.

Och du som är student och berättigad till ett Mecenatkort men ännu inte skapat dig ett konto kan göra det via Mecenats sajt, klicka bara på den orangea knappen Skapa konto i toppen av sidan. Därefter kan du enkelt logga in i appen och börja utnyttja din studentrabatter.

Fem fördelar med Mecenat-appen

1. Slipp ett fysiskt kort

Behöver jag säga mer? Vi vill väl alla slippa fysiska kort i största möjliga utsträckning och med Mecenat-appen så behöver du inte ett fysiskt Mecenatkort utan har ett i digitalt format inuti appen. Mindre plastkort som används och produceras innebär även mindre negativ påverkan på miljön.

2. Ha alltid tillgång till dina rabatter online samt i butik

Du har alltid med dig din telefon (troligtvis) vilket innebär att du alltid har med dig ditt Mecenatkort (samt appen) och därmed alltid har tillgång till dina studentrabatter. Vare sig du vill bläddra bland rabatter inuti appen eller legitimera dig som student i någon butik med ditt digitala Mecenatkort, så har du den möjligheten med Mecenat-appen.

3. Utnyttja din reserabatt med appen

Du som är berättigad reserabatt via Mecenat kan inte utnyttja den hos Västtrafik, SL, SJ med flera, med ett fysiskt Mecenatkort utan du behöver appen. Genom att utnyttja din reserabatt kan du spara en ganska stor summa pengar. Du studerar säkerligen under ett antal år och reser säkerligen kollektivt som de flesta studenter gör. Sett över hela din studieperiod kommer du alltså lägga en ganska stor summa pengar på att resa kollektivt och därmed finns det en hel del pengar att spara med en reserabatt.

4. Håll stenkoll på studentrabatter nära dig

Inuti appen är det superenkelt att hålla koll på studentrabatter i din närhet. Öppna appen, klicka på huvudmenyn uppe i vänstra hörnet och klicka därefter på Studentrabatter när dig. Du får då en överskådlig lista över vilka butiker, restauranger, caféer med mera som erbjuder studentrabatt i närheten av dig. Glöm bara inte att slå på platstjänster/gps så att appen vet var du befinner dig.

Du kan även se studentrabatter i närheten av dig själv på Mecenats hemsida men det är mycket enklare via appen och du har alltid med dig din telefon och inte alltid din dator. Du använder alltså med fördel appen för att hitta studentrabatter i din närhet.

5. Delta i tävlingar med appen

Det är såklart superkul att vara med i tävlingar och ha chansen att vinna fina priser. Vissa tävlingar som Mecenat anordnar går dock endast att delta i genom deras app, vilket ytterligare är en anledning att införskaffa den.

En närmare titt på Mecenat-appen

Skärmdump från Mecenat-appen på Nyhetsflödet av studentrabatter.

Det första du möts av när du öppnar appen är Nyheter, alltså de senaste studentrabatterna från Mecenat. Bläddra bara nedåt i appen för att kolla igenom de nya rabatterna och vilka rabatter som just du kan tänkas vara intresserad av. På bilden ovan ser ni en skärmdump på hur detta nyhetsflöde ser ut.

Skärmdump från Mecenat-appen som visar huvudmenyn.

Om du klickar uppe i vänstra hörnet på de tre horisontella strecken kommer du åt huvudmenyn. Därifrån kan du enkelt navigera dig igenom hela appen, här finner du exempelvis alla studentrabatter fördelat på olika kategorier (Studentrabatter online), rabatter i närheten av dig och såklart ditt Mecenatkort i digitalt format. I huvudmenyn finner du även en hel del annat och på bilden ovan ser du en skärmdump på huvudmenyn.

Skärmdump från Mecenat-appen över kartan som visar studentrabatter i närheten.

Inuti appen finns som jag nämnt tidigare även möjligheten att upptäcka studentrabatter i närheten av dig. Slå på platstjänster/gps och öppna appen. Via huvudmenyn klickar du sedan på Studentrabatter nära dig och får fram en karta där du enkelt kan navigera bland butiker, restauranger, caféer och andra som erbjuder dig studentrabatt. På bilden ovan ser du ett antal av alla ställen som erbjuder studentrabatt via Mecenat i centrala Göteborg.

Skärmdump från appen som visar alla olika kategorier av studentrabatter.

Det enklaste sättet att kolla in alla studentrabatter enligt mig är att klicka på Studentrabatter Online via huvudmenyn. Här sorteras alla rabatter efter vilken kategori de tillhör, exempelvis Mobil & Teknik, Kläder & Skönhet eller Träning och Hälsa. På bilden ovan ser du hur alla olika typer av rabatter är uppdelade.

Skärmdump på sökfunktionen inuti appen.

Behöver du snabbt ta reda på om ett företag du tänkt handla av erbjuder rabatt via Mecenat så kan du enkelt söka på det företaget inuti appen. Via huvudmenyn klicka du bara på Sök studentrabatt och därefter har du möjlighet att söka. Se bild ovan.

Sammanfattning

Som student vill man utnyttja alla studentrabatter man kan, vara ekonomisk och ta ansvar för sin ekonomi. Mecenat-appen gör detta mycket enklare och är verkligen att rekommendera. Så sammanfattningsvis bör du som läser en CSN-berättigad utbildning ladda ner appen och såklart skapa ett konto hos Mecenat om du inte redan har gjort det.Det var allt för denna gången. Har ni några frågor eller funderingar så tveka inte att lämna en kommentar här nedanför. Ha det fint!

Av Joakim Johansson

Grundare av AppFokus med målet att tipsa om grymt bra appar som förenklar och förbättrar våra liv. Extra intresserad av Google-appar, molntjänster och smarta appar som sparar tid och energi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *