Stegräknare Appar Gratis (Android & iPhone)

Stegräknare appar gratis

Stegräknare Appar Gratis – För Android samt iPhone. Kolla hur många steg du tar på en dag!

Stegräknare i form av appar har vad jag vet funnits sedan smart-telefonernas begynnelse, vilket ändå är ett par år sedan vid det här laget. Men även om så är fallet så blir apparna fortfarande bara bättre och bättre och det finns massvis med gratis alternativ.

Tillverkarna lanserar även sin egna stegräknare och hälso-appar nu för tiden. Inbyggt i Samsungs telefoner finns appen “S Health” som innehåller en grymt bra stegräknare, och som för övrigt är en fantastisk app med MÅNGA användningsområden. Även Apple har sin egen Hälso-app med bland annat inbyggd stegräknare, appen heter kort och gott “Health”. Förutom inbyggd stegräknare har man med ovanstående appar möjligheten att registrera annan rörelse man tar sig an, som exemplevis cykling. Man har även möjlighet att hålla kolla på sitt matintag, sin kaffekonsumtion och hur bra samt länge man sover. Många grymt bra funktioner helt enkelt. Och helt kostnadsfritt!

Ni kanske även är intresserade av appar för att sluta röka. Kolla då in AppFokus inlägg där vi presenterar 3 bra alternativ!

Mer om stegräknare till mobilen:

Om vi skall fokusera vidare på just stegräknare finns det som sagt en uppsjö av gratis appar till både Andriod samt iPhone. Längre ner kommer jag tipsa om ett par stycken alternativa appar till varje enhet men först lite om hur man vill att stegräknaren man väljer skall fungera.

Räkna antal steg korrekt:

För det första skall den mäta stegen korrekt, det är såklart superviktigt. Jag har jämfört mellan olika appar där den ena har sagt att jag tagit 15000 steg på en dag medan den andra påstår att jag tagit över 20000 steg samma dag. Uppenbarligen har någon av apparna fel.

Ha möjlighet att se över sin historik:

Apparna bör ha möjligheten att på ett överskådligt och enkelt sätt visa hur många steg man tagit olika dagar, veckor och månader. Helt enkelt för att man skall kunna se om man rör på sig mer eller mindre och om man gör framsteg eller inte. Även möjligheten att sätta upp mål i form av antal steg per dag och ha möjligheten att se hur ofta man lyckats nå sina mål bör finnas. Många stegräknare registrerar även hur många kalorier (den tror) man bränt utefter hur många steg man tagit. En funktion jag personligen klarar mig utan då jag endå inte tror att den uträkningen stämmer särskilt bra. Dock skadar det inte att ha en sådan funktion.

Apparna skall vara fria från reklam:

Det säger sig själv egentligen. Av alla stegräknare som finns till våra smart-telefoner där ute kommer vi helt enkelt välja de som är fria från reklam. Användarvänligheten och upplevelsen av att använda appen blir så mycket bättre av detta. Och det finns många stegräknar-appar som både är gratis och fria från reklam. Det är endast dessa som jag kommer tipsa om lite längre ner.

Med ovanstående kriterier kommer fastslagna kommer jag nu rekommendera ett par appar till båda Android och iPhone. All håller hög klass men testa gärna vilken som passar dig bäst då alla alternativen endå är gratis.

Stegräknare appar gratis – För Android:

Pedometer från tayutau – klicka här för att ladda ner appen till din Android-enhet!
En mycket omtyck stegräknare som fått väldigt bra betyg av användarna och som såklart uppfyller alla kriterier ovan. Kommentarer om appen är att den helt enkelt fungerar grymt bra samt att den är väldigt enkel att använda. Däremot upplever en del användare att den drar aningen mycket batteri.

S Health från Samsung – Klicka här för att ladda ner appen till din Andriod-enhet!
En grymt bra app med en superbra stegräknare och väldigt många andra funktioner som vi slog fast tidigare i detta inlägg. Såklart gratis och reklamfri! Även här är de flesta användare supernöjda och appen har fått bra betyg men en del användare klagar på att den äter upp för mycket batteri. Testa och se vad ni tycker! Detta är mitt personliga val och jag är supernöjd!

Walklogger från Walklogger – Klicka här för att ladda ner appen till din Android-enhet!
En bra och enkel stegräknare. Såklart gratis och fri från reklam. Appen har fått bra betyg och är väldigt omtyckt. Klagomål på att kalori-räknaren inte stämmer men det är inte något som förvånar mig (om så är fallet) eller som är viktigt i sammanhanget. På denna app verkar användarna inte ha problem med batteriförbrukningen.

Stekräknare appar gratis – För iPhone:

Stegräknare från StepsApp Gmbh – Klicka här för att ladda ner appen till din iPhone!
Väldigt populär och bra app! Fungerar väldigt bra men en del användare har klagat på att man bara kan se en vecka tillbaka i tiden. Däremot överväger att appen är så bra på alla andra sätt att den rekommenderas här.

Health från Apple – Klicka här för att läsa mer om Apple Health och dess funktioner!
Inbyggd app i iPhone, väldigt bra stegräknare och flera andra funktioner finns tillgängliga. Såklart gratis och reklamfri. Går ej att ladda hem till iPhone då den redan finns med i operativsystemet. Klicka helt enkelt på länken ovan och kolla in alla grymma funktioner (förutom stegräknaren).

Accupedo Stegräknare från Corusen LLC – Klicka här för att ladda ner appen till din iPhone!
Grymt bra stegräknare med bland annat funktioner som att säkerhetskopiera ens statistik till iCloud och möjligheten att dela ens aktivitet på Facebook. Väldigt populär app som har fått bra betyg och kritik av användarna. Som alltid är det några användare som inte gillar appen och inte får ut rätt antal steg men den stora majoriteten av användarna är  verkligen supernöjda!

Hoppas ni nu väljer en bra stegräknare som fungerar för er och att den sporrar er till att röra er mer! Har ni några speciella appar inom denna kategori att tipsa om eller några erfarenheter ni vill dela med er av så tveka inte att kommentera nedan.

Ha det bra!

(Stegräknare appar gratis är en artikel av Jaokim Johansson för AppFokus.se)

DELA GÄRNA!

Klicka här för att lämna en kommentar nedan

Jonathan - 12 juli, 2017 Reply

5+ bra tips ?

Lämna ett svar