Spela in samtal med iPhone

Bild på kille som pratar i en iPhone.

Att spela in samtal med iPhone är inte lika enkelt som man hade kunnat hoppas på. Apple tillåter nämligen inga appar på App Store att ta över den inbyggda telefon-appen i iPhone och på så vis spela in samtal. En begränsning som exempelvis inte finns på Android-telefoner.

Men det finns lösningar och den kanske bästa, mest använda och mest prisvärda lösningen är att använda sig av appen TapeACall. Appen använder sig av funktionen konferenssamtal och en speciell server för att spela in dina samtal och går på så vis runt "problematiken" som beskrivs ovan. 

TapeACall finns i två versioner,  TapeACall Pro som kostar cirka 100 kr per år och TapeACall Lite som är gratis men väldigt begränsad. Den största begränsningen med gratisversionen är att man bara kan lyssna på den första minuten av ett inspelat samtal.

Ladda ner TapeACall för att spela in samtal med din iPhone

Vill ni redan nu testa på någon av TapeACall-apparna så kan ni göra det via länkarna nedan. För er som vill läsa mer om TapeACall så går vi närmare in på appen i resten av denna text.

Är ni osäkra på om Lite-versionen räcker till för era ändamål så är mitt tips att helt enkelt testa, lite-versionen är som sagt helt gratis.

En närmare titt på hur appen fungerar

Som sagt så spelar TapeACall in dina samtal genom att använda sig av funktionen konferenssamtal och en speciell server. Servern är så att säga den tredje parten i ert "konferenssamtal" och även vad som spelar in samtalet. Detta innebär att dina inspelningar finns på TapeACalls servrar, något man skall vara medveten om men jag personligen hade inte oroat mig kring denna aspekt. TapeACall är tydliga med att aldrig lämna ut dina samtal till någon förutom om en domstol kräver informationen.

Såhär spelar du in ett samtal

Följ de tre stegen nedan för att spela in ett samtal.

Steg 1.

Öppna appen och klicka på den stora röda inspelningsknappen,  gå ur appen och ring sedan upp den du skall prata med, fortsätt därefter till steg 2. Är du redan i ett pågående samtal så går du ur samtalsmenyn, öppnar TapeACall, klickar på inspelningsknappen och återvänder därefter till samtalsmenyn för att sedan fortsätta på steg 2.

Bild på appen TapeACall och dess startskärm.

Inuti TapeACall-appen (gratisversionen).

Steg 2.

Klicka på Slå ihop samtal (se bild nedan) och ett trevägssamtal skapas. Vänta några ögonblick.

Bild på samtalsmenyn på en iPhone.

Samtalsmenyn under ett samtal på iPhone.

Steg 3.

När det står konferenssamtal på din skärm så spelas samtalet in och det är bara att prata på. Se bild nedan. När du sedan avslutar ditt samtal så har du en ljudfil från samtalet.

Bild från en iPhone när ett konferenssamtal är igång.

Konferenssamtal startat och TapeACall spelar in ditt samtal.

Smarta funktioner i TapeACall

TapeACall innehåller en hel del smarta funktioner för att göra samtalsinspelning och allt relaterat till det så enkelt och bekvämt som möjligt. Nedan finner ni en lista på några av dessa funktioner, tänk på att Lite-versionen av appen är begränsad och inte innehar alla dessa funktioner.

  • Spela in inkommande och utgående samtal.
  • Spela in hur långa samtal du vill.
  • Spela in hur många samtal du vill.
  • Ladda enkelt upp samtal till Drive, Evernote eller Dropbox.
  • Ladda enkelt ner samtal till din dator.
  • Maila inspelningar till dig själv i MP3-format.
  • Dela enkelt inspelningar via SMS, Facebook & Twitter
  • Märk upp inspelningar för att enkelt hitta dem.
  • Kundsupport med riktiga människor

Listan kan göras längre men ovanstående punkter täcker upp det mesta och det viktigaste. På App Store finner ni en komplett lista över alla funktioner.

Bonustips! Spela in samtal med hjälp av din Mac-dator

Continuity är en tjänst från Apple för att koppla ihop din iPhone och Mac, exempelvis kan du börja skriva ett mail på telefonen och sedan avsluta mailet på datorn. Continuity gör det även möjligt att ringa telefonsamtal (samt Facetime) via en Mac och då gäller heller inga begränsningar för att spela in dessa samtal.

När du väl är igång med ett samtal på Macen så ser du bara till att spela in ljudet (och bilden om du vill) med en programvara som låter dig göra så. Exempelvis kan du använda dig av programmet Call Recorder For Facetime. Lycka till!

Får man spela in samtal, vad säger lagen?

Det är absolut lagligt att spela in ett samtal som man själv deltar i men man kan fråga sig själv om det är moraliskt rätt att göra så utan att informera personen eller personerna som man pratar med.

Att däremot spela in ett samtal som man själv inte deltar i, att så att säga bugga ett samtal är olagligt vilket kanske inte kommer som en överraskning.

Det var allt. Hoppas ni hade nytta av texten. Nu är jag nyfiken på hur ni spelar in samtal med era iPhone-enheter! Berätta gärna i kommentarsfältet nedan.