Kategorier
Allmänt

Spela in samtal med iPhone

Att spela in samtal med en iPhone är inte riktigt lika lätt som med en Android-telefon. Det finns dock bra lösningar och i denna text tipsar AppFokus om två olika metoder för att spela in samtal med just iPhone. Appen TapeACall är ett av alternativen och att ringa samtal via din Mac-dator och spela in samtalen via datorn är ett annat alternativ. Kolla in texten för alla detaljer och för att ta reda på vad som passar dig bäst!

Att spela in samtal med iPhone är inte lika enkelt som man hade kunnat hoppas på. Apple tillåter nämligen inga appar på App Store att ta över den inbyggda telefon-appen i iPhone och på så vis spela in samtal. En begränsning som exempelvis inte finns på Android-telefoner.

Men det finns lösningar och den kanske bästa, mest använda och mest prisvärda lösningen är att använda sig av appen TapeACall. Appen använder sig av funktionen konferenssamtal och en speciell server för att spela in dina samtal och går på så vis runt “problematiken” som beskrivs ovan.

TapeACall finns i en gratis-version som är begränsad och en betalversion som kostar 109,00 kr. Den största begränsningen med gratisversionen (TapeACall Lite) är att man bara kan lyssna på den första minuten av ett inspelat samtal.

Ladda ner TapeACall för att spela in samtal med din iPhone

Vill ni redan nu testa på någon av TapeACall-apparna så kan ni göra det via länkarna nedan. För er som vill läsa mer om TapeACall så går vi närmare in på appen i resten av denna text.

En närmare titt på hur appen fungerar

Som sagt så spelar TapeACall in dina samtal genom att använda sig av funktionen konferenssamtal och en speciell server. Servern är så att säga den tredje parten i ert “konferenssamtal” och även vad som spelar in samtalet. Detta innebär att dina inspelningar finns på TapeACalls servrar, något man skall vara medveten om men jag personligen hade inte oroat mig kring denna aspekt. TapeACall är tydliga med att aldrig lämna ut dina samtal till någon förutom om en domstol kräver informationen.

Såhär spelar du in ett samtal

1. Öppna appen och klicka på den stora röda inspelningsknappen i mitten och fortsätt till steg 2 nedan. Är du redan i ett samtal kan du gå ur samtalsmenyn, öppna TapeACall, klicka på inspelningsknappen och återvända till samtalsmenyn för att sedan fortsätta på steg 2.

Bild på appen TapeACall och dess startskärm.

Inuti TapeACall-appen (gratisversionen).

2. Klicka på Slå ihop samtal (se bild nedan) och ett trevägssamtal skapas. Vänta några ögonblick.

Bild på samtalsmenyn på en iPhone.

Samtalsmenyn under ett samtal på iPhone.

3. När det står konferenssamtal på din skärm så spelas samtalet in och det är bara att prata på. Se bild nedan. När du sedan avslutar ditt samtal så har du en ljudfil från samtalet.

Bild från en iPhone när ett konferenssamtal är igång.

Konferenssamtal startat och TapeACall spelar in ditt samtal.

Av Joakim Johansson

Grundare av AppFokus med målet att tipsa om grymt bra appar som förenklar och förbättrar våra liv. Extra intresserad av Google-appar, molntjänster och smarta appar som sparar tid och energi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *