Kategorier
Foto

Spegelvänd bilder och skapa kollage med appen Layout

Med appen Layout från Instagram kan du enkelt spegelvända bilder och skapa snygga kollage av olika utseenden. Appen är precis som Instagram såklart gratis och finns tillgänglig för alla plattformar.

Appen är användbar för alla som vill skapa olika typer av kollage, spegelvända bilder och/eller lägga till snygga ramar i sina kreationer. Man behöver inte använda Layout med Instagram i åtanke, det går bra att helt enkelt bara spara sina kreationer på sin telefon.

En närmare titt på Layout

När du först öppnar appen möts du av alla bilder från ditt kameragalleri på telefonen. Här kan du välja en eller flera bilder och därefter börja ställa in hur du vill att allt skall se ut. Vi börjar först med att markera en enda bild, i detta fall en bild på ett glas med hallonsorbé. Därefter väljer vi vilken typ av kollage vi vill använda oss av, vi väljer i detta exempel varianten längst upp till vänster på bilden nedan genom att klicka där (fler typer av kollage finns om man bläddrar åt sidan i appen).

Bild från appen Layout, här på galleriet av bilder.

Nu är det dags att välja inställningar för vårat kollage. Bilden nedanför till vänster är vårt utgångsläge. Genom att klicka på knappen Spegelvänd under bilden får vi ett resultat som ni kan se på bilden nedanför till höger. En ganska snygg effekt. När vi är nöjda med resultatet och valt att ha en ram till eller inte klickar vi på spara för att färdigställa det hela.

Bild från appen Instagram Layout.
Instagram Layout.

Vi kan istället för att markera en enda bild som i exemplet ovan välja flera bilder till vårt kollage. Vi kan även välja bland många olika typer av kollage. I exemplet nedan ser ni två varianter, en helt kvadratisk med samma storlek på bilderna samt en med olika storlekar på bilderna och med en vit ram som skiljer dem åt. Klicka på spara när ni är nöjda med resultatet.

Bild från appen Layout.
Appen Layout.

Efter att du är klar med din skapelse kan du välja att öppna din bild via Instagram, Facebook eller annan kanal för att dela den där.

Bild från appen Layout, här ses möjligheter för delning av bilder.

Sammanfattning

Layout är helt enkelt superbra för att skapa kollage med olika utseenden. Det är en enkel app men den fyller ett tydligt syfte och gör sitt jobb väldigt bra. I kombination med Instagram-appen där man kan göra ytterliggare inställningar på sina bilder har man möjlighet att få till riktigt snygga bilder. Absolut värt att ladda ner appen då den är gratis och helt enkelt gör det den skall väldigt bra!

Har ni några tankar om Layout? Använder ni någon annan app som ni föredrar? Skriv en kommentar nedan och dela med er av era tankar! Ha det bra =)

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Av Joakim Johansson

Grundare av AppFokus med målet att tipsa om grymt bra appar som förenklar och förbättrar våra liv. Extra intresserad av Google-appar, molntjänster och smarta appar som sparar tid och energi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *