Kategorier
Ekonomi

Spara pengar med appen Mina Tjänster

Med appen Mina Tjänster får du en överblick över återkommande kostnader i form av mobilabonnemang, streamingtjänster, matkassar, gymkort med mera. Du får en tydlig bild över din månadskostnad och möjlighet att via appen säga upp tjänster och ansöka om nya billigare alternativ. Du signerar alla dina beslut inuti appen med hjälp av Bank ID.

Ladda ner appen

Är du redan nu sugen att testa på appen kan du ladda hem den via någon av länkarna nedan, appen är helt gratis. Vill du veta mer läser du helt enkelt vidare.

Såhär kommer du igång med Mina Tjänster

1. Ladda hem appen och installera den.

2. Starta appen, första gången får du välja att antingen logga in via ditt Facebook-konto eller genom att skapa ett konto. Jag loggade enkelt och smidigt in med mitt Facebook-konto (inget kommer att synas på din profil).

Bild från Mina Tjänster appen som visar skapande av konto och inloggning.
Skapa konto och logga in på Mina Tjänster.

3. Klicka på Hitta Tjänster inuti appen för att hämta hem information via din bank gällande vilka tjänster du innehar. Du signerar dig med Bank ID.

4. Klicka på tillbaka för att se alla tjänster och kostnader som appen har funnit.

Bild från appen mina tjänster, första gången man skall hitta tjänster.

5. Studera ditt resultat och din månadskostnad. Klicka på respektive tjänst för att se om appen har funnit billigare alternativ. Du kan enkelt säga upp en tjänst (om bindningstid ej finns) genom appen.

6. Upptäck nya tjänster via appen, dels genom förbättringsförslag och dels genom att bläddra bland diverse tjänster. Du kan enkelt börja prenumerera på en ny tjänst via appen.

Bild från appen, här syns ens tjänster och tjänster man kan upptäcka.

Hur bra fungerar Mina Tjänster?

Appen fungerar väldigt enkelt och smidigt, den hämtar information från ens bank och presenterar snyggt och tydligt diverse tjänster som man innehar samt kostnaderna för dessa. En mer okänd tjänst (semrush.com) kände appen inte igen och den fick jag lägga till manuellt. Kanske beror det på att den kostnaden varierar en aning varje månad.

När det gäller förbättringsförslag fick jag ett enda och det var gällande mitt mobilabonnemang. Jag kunde spara ganska många hundra kronor varje månad enligt appen om jag bytte operatör. Problemet är dock att jag har bindningstid kvar och att kostnaden för mitt abonnemang även innefattar kostnaden för telefonen i sig. När telefonen är avbetalad och bindningstiden är slut finns dock potential att spara pengar genom att byta operatör, det återstår att se hur mycket.

Slutligen vill jag säga att jag gillar appen, man får en tydlig bild av ens tjänster och kostnaderna för dessa. Det går enkelt att säga upp en tjänst och använda sig av ett billigare alternativ med ett par klick inuti appen. Allt är väldigt överskådligt och enkelt. Testa på appen för att se hur mycket pengar just du kan spara, det har man absolut inget att förlora på!

Har ni testat på appen och vad tycker ni isåfall? Har ni något att tillföra inlägget eller några frågor kring det så tveka inte att lämna en kommentar nedan. Ha det bra!

 

Save

Av Joakim Johansson

Grundare av AppFokus med målet att tipsa om grymt bra appar som förenklar och förbättrar våra liv. Extra intresserad av Google-appar, molntjänster och smarta appar som sparar tid och energi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *