Skanna kvitton och dokument med appen Cam Scanner

Du skannar enkelt in kvitton och andra dokument med appen Cam Scanner. Att spara kvitton och diverse andra dokument digitalt i mobilen är väldigt smidigt. Resultatet blir även väldigt bra då mobilkamerorna nu för tiden tar väldigt bra bilder.

Fördelar med digitala dokument gentemot pappersdokument

  • Mycket enklare att organisera och strukturera upp olika dokument/kvitton. Även mycket enklare att hitta diverse dokument, sök bara efter filnamnet eller leta inom de olika kategorierna. Exempelvis kvitton, dokument, bank osv.
  • Digitala dokument och kvitton utsätts inte för slitage eller skador som analoga dokument kan utsättas för. Analoga kvitton tappar även svärtan efter ett tag. Sålänge som du säkerhetskopierar dina digitala dokument på någon molntjänst spelar det ens ingen roll om du förlorar din mobiltelefon.
  • Det går att direkt dela med sig av diverse dokument/kvitton bara genom att maila eller på annat vis skicka det till en mottagare. Att fysiskt posta ett papper till någon annan är inte lika enkelt som vi vet.
  • Det är enkelt att säkerhetskopiera ett redan digitaliserat dokument. Att säkerhetskopiera ett analogt dokument kräver resurser i form av skanner, skrivare, papper, bläck osv.

Här laddar du ner Cam Scanner

Det finns även en version av appen som kostar en slant, då finns fler funktioner att använda sig av och du får 10 GB utrymme online att förvara din inskannade dokument.

Såhär skannar du kvitton och dokument med appen

För att skanna in och spara ner ett nytt dokument (i detta fall ett kvitto) så klickar man på kamera-symbolen inuti appen. Som ni kan se längst ner till höger på bilden nedan. Ni ser även kvitton jag redan sparat ner till appen på bilden nedan.

 Bild från appen Cam Scanner, här på 2 olika kvitton.

Placera kameran ovanför kvittot och klicka på kamerasymbolen för att fota kvittot.

Bild från appen Cam Scanner, vid fotande av specifikt kvitto.

Om fotot blev bra och kanterna är markerade runt kvittot klickar ni på symbolen längst ner i högra hörnet inuti appen för att fortsätta. Det kan hända att du behöver justera kanterna runt kvittot eller ta om fotot om det blev suddigt av någon anledning.

Bild från appen Cam Scanner, vid justering av bild av kvitto.

Klicka på namnet på kvittot uppe i vänstra hörnet för att namnge kvittot. När du valt ett namn klicka sedan på OK.

Bild från appen Cam Scanner, vid namngivning av kvitto.

Nu kan du välja olika alternativ och “filter” för kvittot för att det skall vara så visuellt tydligt som möjligt. Är allt redan bra så klickar ni bara på knappen längst ner i högra hörnet för att fortsätta.

Bild från appen Cam Scanner, här vid redigering av foto.

Nu är kvittot sparat bland alla dina andra kvitton. Bra jobbat! Notera att det finns andra sektioner i appen för andra typer av dokument. Exempelvis kan du ha en “mapp” för alla dokument som har med banken att göra. Det är fritt fram att skapa egna kategorier/taggar.

Bild från appen Cam Scanner, här ses 4 inlagda kvitton.

På bilden nedan ser du hur det ser ut när man klickat in sig på ett specifikt kvitto och sedan klickat på knappen för diverse alternativ. Här kan man välja Set Tag för att ge en etikett till kvittot, dela med sig av dokumentet till andra personer med mera. En del funktioner finns bara till premium-appen som kostar en slant.

Bild från appen Cam Scanner, här syns alternativ för delning av kvitto med mera.

Att tänka på gällande digitala dokument

Som jag förstått det är det tillåtet att läsa in dokument och skattepapper och exempelvis förvara dem på datorn eller telefonen. Kravet är dock att dokumenten skall kunna skrivas ut i samma kvalité som de en gång var i. När det gäller kvitton och om butiker godkänner en digital kopia som du bara visar upp via telefonen så varierar det nog mellan butiker. En grundregel som jag personligen tillämpar är att om det är en dyr produkt så chansar jag inte och sparar helt enkelt originalet. Att skanna in dokument med känslig information så som lösenord och annat är även det något man behöver fundera kring.

Det är upp till var och en att välja hur man vill göra och göra en egen bedömning kring vad lagar och regler säger med mera. Men i grund och botten är jag väldigt positiv till att digitalisera diverse dokument.

Tack för att ni läste detta inlägg, hoppas ni hade nytta av informationen. Har ni några synpunkter så tveka inte att skriva en kommentar nedan. Och har ni några andra appar för samma ändamål så får ni gärna tipsa om dem. Ha det bra!

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

DELA GÄRNA!

Klicka här för att lämna en kommentar nedan

Micke - 26 september, 2017 Reply

Du har särskrivit camscanner. Det ska vara i ett ord, annars hittar man det inte i itunes t.ex.

Lämna ett svar