Samsung S Health – App med många möjligheter!

Bild på kille som gör armhävningar.

S Health från Samsung är deras hälso-app som till en början enbart fanns till utvalda Galaxy-enheter men finns nu tillgänglig för alla med Android.

Klicka här för att ladda ner appen!

Med appen håller du kolla på allt som är relaterat till hälsa. Så som hur aktiv du är och hur många steg du tar, hur mycket vatten och/eller kaffe du dricker på en dag eller hur länge och bra du sover varje natt. Du kan även registrera vad du äter för att hålla kolla på vad du sätter i dig samt ditt kaloriintag.

Utöver detta kan du mäta din puls, din syrenivå i blodet och hur stressad din kropp är med hjälp av en sensor på baksidan av telefonen. Enligt mig det absolut bästa med appen!
Appen är dessutom kompatibel med massvis av av tillbehör så som smartklockor, aktivitetsmätare, blodsockermätare, blodtrycksmätare, pulsmätare med mera. Har du exempelvis en Samsung Gear S3 smartklocka så registrerar klockan din puls i träning och vila samt alla steg du tar på en dag och ”syncar” sedan denna information med appen. Detta låter dig ha telefonen undanstoppad någonstans men utan att din dagliga aktivitet går förlorad.

S Health som stegräknare

S Health gör ett superjobb som stegräknare, stegen stämmer bra överens med faktiska steg man tar och resultatet presenteras snyggt i appen. Det enda du behöver tänka på är att ha telefonen i fickan under dagen för att stegen skall kunna registreras. Och är man hemmifrån eller ute på en promenad så har man oftast med sig telefonen endå. Är man hemma och slappar har man förvisso inte telefonen i fickan men då tar man heller inte så många steg. Så resultatet i slutet av dagen stämmer ofta väldigt bra. Har man inte telefonen i fickan är en lösning att införskaffa en smartklocka eller aktivitetsmätare som registrerar ens steg med mera under dagen och som sedan ”syncar” detta med appen. Kompatibla tillbehör finner ni inuti appen under fliken ”tillbehör”.

Bild på antal steg tagna från appen S Health.

Antal steg lördagen den 7 Januari.

S Health och din sömn

Med en smartklocka som Samsung Gear S kan man mäta hur bra ens sömn är. Detta görs möjligt genom att klockan känner av dina rörelser och kan avgöra hur bra din sömn är. All sömndata sparas i appen och det går enkelt att titta över ens historik. Har du ingen S Health kompatibil smartklocka som kan mäta din sömn kan du i alla fall manuellt registrera under vilka timmar du sov samt betygsätta hur bra din sömn var.

Bild på manuellt loggad sömn i appen.

Manuelllt loggad och betygsatt sömn.

Håll koll på vatten, kaffe och ditt matintag

Många av oss har olika mål när det gäller hur mycket vatten vi skall dricka per dag eller hur många koppar kaffe vi max skall få i oss per dag. Även vilken typ av mat vi äter och hur många kalorier vi får i oss per dag är något vi ibland vill hålla reda på. S Health är väldigt bra för att snabbt kunna registrerar denna information. Allt visas snyggt i appen och det är trevligt att kunna se hur man ätit och druckit under olika perioder. Det är dock en ansträngning att alltid lägga in vad man äter och dricker och det tar ett tag innan det blir till en vana. Men det hela fungerar superbra och är väldigt enkelt i sig.

Vatten och kaffe loggas med ett knapptryck. Mat är lite krångligare.

Mät din puls, din syrenivå i blodet samt hur stressad du är

Med hjälp av appen och en sensor på baksidan av telefonen så kan S Health mäta din puls, din syrenivå i blodet samt hur stressad din kropp är. Sensorn som sitter bredvid kameran på telefonens baksida finns bland annat på de senaste Samsung Galaxy-enhterna, så som S5, S6 och S7. När det gäller övriga Samsung-modeller och Android-telefoner kan det variera när det gäller att mäta dessa värden. Ladda snabbt hem appen (som är gratis) till din enhet för testa.

Enligt mina tester så är värdena väldigt pålitliga och stämmer bra överens med verkligheten. Enkla tester som att mäta ens puls på det gamla hederliga sättet med pekfingret mot halsen och sedan mäta med telefonen gav mer eller mindre samma resultat på mig. Stress-testet som baseras på hur oregelbunden eller jämn ens puls är stämmer även det bra vid mina observationer.

Bild på mätning av puls, syrenivå och stressnivå i S Health.

Puls, syrenivå och stress-nivå i samma mätning.

Sammanfattning av S Health

Sammanfattningsvis är S Health en superbra hälso-app och med den finns möjligheter att logga det mesta man kan tänka sig inom hälsa, kost, sömn träning och motion. Att det finns många kompatibla tillbehöer i form av smartklockar med mera samt att tredjeparts-appar kan gör S Health ännu mer värdefull är grymt bra även det.. Som sagt så är appen gratis och tillgänglig för alla Android-enheter så det är bara att ladda hem och testa direkt! Lycka till!

Klicka här för att ladda hem S Health på Play Butik!

Har ni någon app inom denna kategori ni kan rekommendera eller har ni något annat ni vill tillföra artikeln så tveka då inte att lämna en kommentar nedanför. Ha det bra!

DELA GÄRNA!

Klicka här för att lämna en kommentar nedan

Andreas - 1 februari, 2018 Reply

Hej
Undrar lite om stegräknaren. Det står ju antal steg och dessutom hur många hälsomsamma steg av hela promenaden under dagen. Min fråga är om kcal man bränner stämmer om man inte gått i hälsosam takt. Alltså har man fortfarande bränt det antal kcal som står även om inga steg är o hälsosam takt?

    Joakim Johansson - 2 februari, 2018 Reply

    Hej!
    Ja för man bränner ju kalorier även om man inte är i den “optimala” zonen. Och det borde Samsung veta och ta hänsyn till. Däremot så är nog aldrig kcal-beräkningar så exakta då vi människor skiljer oss såpass mycket åt.

Lämna ett svar