Kategorier
Underhållning

GUIDE – Så fixar du enkelt ringsignaler till din Android

De flesta av oss använder de förinställda ringsignalerna på våra Android-telefoner. Och vi med mobiler ifrån samma tillverkare har ofta exakt samma ringsignal. En konsekvens av detta är som ni vet att vi sträcker oss efter vår egen telefon när det egentligen är någon annans som ringer. Kanske inte världens största problem men lätt fixat genom att bara byta ringsignal. Och så är det väldig mycket trevligare med en signal vi valt själva! Kanske en peppande låt eller något roligt ljud?

Den första metoden för att hitta och ställa in en ny ringsignal är med den supersmidiga gratis-appen Zedge. Utöver Zedge kommer vi även att titta på hur vi manuellt byter ringsingal via telefonens inställningar, och hur vi där lägger in vilka ljud eller låtar som helst att kunna använda som ringsignal.

Byt ringsingnal till din Android med appen Zedge

Zedge är en gratis app för att enkelt kunna byta både ringsignal och sms-ton men även bakgrundsbild på din telefon om du vill det.

Nedan ser ni två bilder på det snygga och enkla gränssnittet.

Bild från appen Zedge.
Appen Zedge.

För att byta ringsignal med Zedge gör följande:

1. Ladda hem Zedge på Play Butik genom att klicka här!

2. Öppna Zedge och klicka på menyn uppe i vänstra hörnet och välj “Ringtones”.

3.  Bläddra bland låtarna och spela upp dem genom att klicka på “Playknappen”, den trekantiga symbolen.

4. När du hittat en signal du gillar, klicka på den och klicka sedan på knappen för att ladda ner signalen, den nedåtgående pilen.

(Första gången du gör detta behöver du godkänna att Zedge får lagra information på din telefon)

5. Klicka sedan på knappen Ringtone för att använda den nya signalen som din standard ringsignal.

(Första gången du gör detta behöver du godkänna att Zedge får göra ändringar i telefonens system)

Så enkelt var det hela, vill du kan du som sagt även ändra bakgrundsbild i din telefon eller din sms-ton. Lycka till med att skapa din egna personliga miljö i din telefon!

Såhär byter du ringsignal manuellt i din Android-telefon

Vill du av någon anledning inte använda en app som Zedge för att byta signal kan du enkelt göra det manuellt i din telefons inställningar.

Du kan lägga in vilken ljudfil du vill från din dator eller telefons filsystem för att använda som signal. Ljudfilen kan dock behövas förminskas i filstorlek då vissa telefoner har en gräns på 300 KB för ringsignaler. Testa och se vad som gäller för din telefon, det är inte alls säkert att det är ett problem i ert fall.

(Om du vill välja bland de signaler som redan finns i din telefon hoppa direkt till steg 3)

1. Se till att ljudfilen/ringsignalen finns på din telefon. Om ljudfilen inte redan finns på telefonen utan istället på datorn kan du maila den till dig själv, skicka via bluetooth eller föra över den från datorn till telefonen via usb-kabel.

2. Lägg ljudfilen i mappen Ringtones i din telefon. Öppna appen där du  kommer åt din telefons filer. Leta nu upp din ljudfil och kopiera den till mappen Ringtones.

Bild på filsystemet i Samsung S6.
Filsystemet i en Samsung S6.

3. Öppna Inställningar i din telefon.

Bild på Inställningar i Samsung S6.
Inställningar.

4. Gå vidare till Ljud och vibrationer.

Bild på inställningar för ljud och vibrationer i Samsung S6.
Ljud och vibrationer.

5. Klicka nu på Ringsignal för att kunna välja bland alla signlar. Din ljudfil som du kopierat in den i mappen Ringtones skall nu finnas här att välja.

Bild på val av ton i Samsung S6.
Välj ton.

Sådär, nu har du manuellt bytt ringsignal på din telefon och kanske även lagt till en ljudfil i Ringtones-mappen för att den skulle var möjlig att använda. Enkelt eller hur! Samma princip gäller för övrigt för sms-ton eller alarm men mapparna är då Notifications respektive Alarms.

Det var allt för detta inlägg om hur du fixar ringsignaler och använder dig av dem på din Android-enhet! Har ni något att tillföra inlägget? Har ni möjligen någon app utöver Zedge som är bra för detta ändamål? Tveka inte att lämna en kommentar nedan! Ha det bra!

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Av Joakim Johansson

Grundare av AppFokus med målet att tipsa om grymt bra appar som förenklar och förbättrar våra liv. Extra intresserad av Google-appar, molntjänster och smarta appar som sparar tid och energi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *