Recept app – Samla alla dina recept med Stowr

Med appen Stowr sparar du enkelt alla dina recept på ett och samma ställe. Lägg med ett klick till recept från tidningar, kokböcker, online eller vart ifrån du helst vill. Du kan göra unika samlingar av alla dina recept, personligen har jag en LCHF-samling samt en Paleo-samling. Att göra recept-samlingar är en av mina favorit-funktioner med appen. Med Stowr kan du enkelt dela med dig till andra av dina recept och samlingar och behöver du inspiration finns massvis med recept att bläddra bland.

Snabbfakta


Betyg:

Namn: Stowr
Pris: Gratis
Annonser: Ja
Operativsystem: Android & Ios
Utvecklare: Aller Media AB

​Ladda ner:

Ladda Ner På Google Play
Ladda Ner App Store

Kom igång med Stowr

Efter att du har laddat hem och installerat appen är det dags att logga in, du kan välja att registrera ett konto eller logga in med hjälp av ditt Facebook eller Google-konto. Jag loggade smidigt in med mitt Google-konto.​ Däremot kunde jag inte logga in igen när jag hade testat att logga ut vid ett tillfälle, appen är ny på marknaden och detta är en bugg de förhoppningsvis fixar inom kort.

Låt dig inspireras

Bild från Stowr, här syns fliken Inspiration.

Låt dig inspireras av nya härliga recept.

När du startar appen finner du dig i fliken Inspiration. Här kan du bläddra bland härliga recept och klicka dig in på specifika recept som tilltalar just dig. I skrivande stund syns bland annat recept på skaldjurssoppa samt ​fröknäcke-bröd. Två recept som definitivt är omtyckta här hemma.

​Skapa receptsamlingar

Bild från Stowr, här på receptsamlingar.

Skapa dina egna receptsamlingar. LCHF är en samling jag skapat.

Nästa del av appen utgörs av dina receptsamlingar. Som jag skrev i inledningen har jag skapat receptsamlingarna LCHF och Paleo. Jag äter ofta efter någon diet så detta passar mig bra, men man kan såklart skapa vilka receptsamlingar man vill. Att dela in sina recept efter vilken typ av måltid det är gissar jag är vanligt.

Lägg till recept i appen

Bild från Stowr, då man lägger till recept.

Lägg enkelt till recept i Stowr.

Under fliken Mina Recept lägger du till recept, här finner du även alla recept du redan lagt till. Det är väldigt viktigt att det snabbt och enkelt går att lägga till recept med en recept-app och jag tycker det hela  fungerar väldigt bra.

Du kan lägga till recept på följande vis:

  • Genom att fota. Från tidning, kokbok eller vilken källa som helst.
  • Hitta recept på internet (du sparar receptet till Stowr med dela-funktionen)
  • Skapa ett eget recept (endast via Stowrs hemsida för tillfället).

​Att fota ett recept är den absolut snabbaste och enklaste metoden. Att hitta ett recept på nätet är också snabbt och smidigt då man helt enkelt söker upp ett recept online och sparar det i appen. Att på egen han skriva in ett recept kräver lite mer tid men däremot kan du då skriva in receptet precis som du vill ha det. Du får då skriva dina egna instruktioner, lägga till exakt de ingredienser du vill och basera receptet på så många personer som du vill. Du kan även ta ett eget foto av måltiden.

Sök efter nya recept

Bild från Stowr vid sökning av recept.

Sök efter recept, här är sökfrasen Paleo.

Sist men inte minst kan du söka efter nya recept i appen. Under fliken Sök​ så skriver du helt enkelt in vad du är ute efter. Jag testade sökordet Paleo och fick upp en del intressant resultat. Jag antar att recepten bara kommer att öka med tiden då fler personer får upp ögonen för Stowr.

Sammanfattning av appen

Som jag skrev ovan så ger jag Stowr betyget fyra av fem. Appen fungerar precis så som man vill att en recept-app skall fungera och det är tacksamt att kunna addera recept till sina egna samlingar från många olika källor. Allt fungerar snabbt och smidigt. Appen är snygg, väldesignad och det är kul att bläddra bland nya recept när man behöver inspiration. Det enda negativa jag upplevt med Stowr är krångel med att logga in efter att jag vid ett tillfälle loggat ut, jag löste detta genom att registrera mig på nytt fast via Facebook istället. Jag vet inte om andra användare upplevt liknande problem men antar i alla fall att denna bugg snart är fixad.

​Jag rekommenderar er att testa på Stowr, jag tror absolut ni kommer gilla appen!

Har ni några frågor eller synpunkter kring texten ovan så tveka inte att skriva en kommentar nedan. Och så är jag även nyfiken på vilka appar ni använder för liknande ändamål! Ha det bra!​

DELA GÄRNA!