Kategorier
Hälsa

Noisli – App med bakgrundsljud för avslappning och fokus

Appen Noisli genererar bakgrundsljud för bättre produktivitet och djupare avslappning. Med Noisli kan du välja bland olika bakgrundsljud i form av fågelkvitter, en knastrande brasa, vågor som skvalpar samt många fler. Du kan även kombinera ljud för att hitta din egen perfekta kombination.

Läs mer om Noisli längre ner!

Föredrar ni video kan ni titta på det korta klippet som beskriver appen preceis nedanför, klippet är på engelska.

AppFokus Betyg (4 av 5)

Namn: NoisliUtvecklare: Noisli LtdPris: 20 kr för appen, webb-versionen är gratis.Operativsystem: Android och Ios

Ladda ner

Ladda Ner På Google PlayLadda Ner App Store

Användning (Fokus, Avslappning, Sömn)

Utvecklarna av Noisli har tagit fram appen med följande 2 situationer i åtanke.​

  1. Du störs vid något tillfälle av oljud eller oväsen och kan då slå på Noisli och ta del av ett härligt bakgrundsljud som passar dig. Detta låter dig istället fokusera på vad du vill, exempelvis en arbetsuppgift eller avslappning.
  2. Du befinner dig i en tyst miljö men är en person som föredrar bakgrundsljud. Antingen fokuserar du bättre med ett härligt ljud i bakgrunden eller så har du enklare att slappna av, eller båda. Lösningen är i alla fall att slå på ett ljud som passar dig och din situation och det gör du återigen enkelt med Noisli.

Att använda Noisli för att lättare somna fungerar såklart också bra. Välj bara de bakgrundsljud du känner för och sätt en timer inuti appen så att du inte sover med ljuden på hela natten.

Fördelarna mot att istället lyssna på musik i ovanstående situationer är att Noisli på många sätt är enklare. Man behöver inte tänka på vilken eller vilka låtar man vill höra, bakgrundsljuden pågår precis så länge du vill och det finns ingen lyrik som kan störa ens fokus (vilket är fallet för en del).

Snygg och enkel app med sköna bakgrundsljud

Det viktigaste med en app som Noisli är såklart att den innehåller sköna ljud, vilket den gör, men mer om ljuden längre ner. Att den är enkel att använda och snyggt designad är också viktigt, även detta stämmer in på appen.

Nedan ser ni hur appen är designad och utformad.

Två skärmdumpar från appen Noisli.

Såhär ser appen ut. Till vänster ser ni huvudmenyn där två favorit-kombos av ljud är sparade och till höger en del av ljuden man kan välja.

När det gäller ljuden i appen så håller dessa hög kvalité. Det finns hela tolv olika bakgrundsljud att välja bland, allt ifrån naturljud, ljud från ett café eller exempelvis en fläkt som snurrar i bakgrunden. Jag personligen har hittat en kombo av skymning, en brasa och vind som jag verkligen gillar. Den kombon är faktiskt igång nu när jag skriver denna text och sippar på min morgonkopp med kaffe. Faktiskt ganska härligt!

Webbversionen är gratis och superbra

Utöver appen så finns tjänsten i form av en hemsida –  www.noisli.com – som du kan besöka och som är helt gratis. Du behöver inte ens registrera ett konto utan kan direkt sätta igång och experimentera med dessa bakgrundsljud. Fördelen med att registrera ett gratiskonto är att du då kan spara dina favorit-kombinationer av bakgrundsljud, vilket såklart är värt besväret.

För er som använder er av Google Chrome finns även ett tillägg att installera, vilket gör att Noisli aldrig är mer än ett enda klick bort. Nedan ser ni en skärmdump på hemsidan samt tillägget.

Bild på Noislis hemsida och tillägg för Chrome.

Såhär ser tjänsten ut om man besöker Noislis hemsida. Upp i i högra hörnet ser ni tillägget för Chrome.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis kan jag inte annat än att säga att jag verkligen gillar appen och tror många kan ha nytta av den. Är man osäker kan man testa webb-versionen gratis och därefter betala ynka 20 kr för appen om man känner för det.

Nu vill jag veta vilka appar ni använder för att fokusera bättre och slappna av. Skriv en kommentar nedan och låt mig samt alla andra veta. Och har ni någon fråga om apparna i texten skriv även då i kommentars-fältet nedanför. Tack för att ni läste denna text!

Av Joakim Johansson

Grundare av AppFokus med målet att tipsa om grymt bra appar som förenklar och förbättrar våra liv. Extra intresserad av Google-appar, molntjänster och smarta appar som sparar tid och energi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *