Ljudböcker app: Fyra superbra alternativ för iPhone & Android

utvald bild ljudböcker app.

OBS! I detta inlägg finns affiliate-länkar där du utan extra kostnad kan testa på tjänsterna Nextory, Bookbeat och Storytel gratis i 14 dagar. Jag får en förtjänst om ni väljer att testa på genom mina länkar.

Att lyssna på ljudböcker har aldrig varit enklare och utbudet av appar som erbjuder lyssning (och läsning) har bara blivit större med tiden. För en fast summa får du lyssna på så många ljudböcker du vill och hinner med varje månad och tröttnar du så säger du enkelt upp ditt abonnemang utan krånglig bindningstid. I denna text kommer vi presentera de fyra största tjänsterna på marknaden för att lyssna på ljudböcker i mobilen.

Prisuppgifter och användarvilkor för de olika tjänsterna tagna 9 Juli 2017. Priser och villkor kan komma att ändras med tiden.

Du kanske också är intresserad bra podcast appar till Android?

Vilken app passar DIG bäst?

Mitt tips är att först läsa detta inlägg för att få en känsla av hur de olika apparna ser ut, vad deras olika abonnemang kostar samt övrigt information. Därefter är det bästa du kan göra att starta en gratis testperiod hos en eller flera av tjänsterna. Så länge du säger upp ditt abonnemang under testperioden (14 dagar) så kommer du undan helt gratis.

Med en gratis testperiod kan du ENKELT avgöra om du gillar appens gränssnitt och menyer samt göra ett litet eget test på om deras utbud passar dig och din smak. Välj exempelvis ut 10 st ljudböcker du vill lyssna på, kolla hur många som finns i utbudet och avgör därefter om tjänsten är något för dig. Du kan börja med att starta en testperiod på en av tjänsterna och fortsätta som betalande kund om du gillar upplevelsen eller avsluta ditt abonnemang och därefter testa på nästa tjänst för att se om den istället passar dig bättre. Det värsta som kan hända är att du får lyssna på en massa ljudböcker helt gratis (så länge du inte glömmer att säga upp tjänsten innan provtiden gått ut).

Ljudböcker app: De fyra alternativen

Nedan finner ni en kort översikt över de fyra olika apparna och längre ner på denna sida går vi in i detalj på varje app.

Nextory logga

Lyssna och läs obegränsat på tusentals ljudböcker och e-böcker i din mobil eller surfplatta. Välj bland tre olika abonnemang.

Testa på Nextory gratis i 14 dagar utan bindningstid!

Pris: Från 99 kr/månad

storytel_logga4

Storytel grundades redan 2005 och är en veteran i sammanhanget. Här kan du njuta av tusentals ljud och e-böcker i din mobil eller surfplatta.

Testa på Storytel gratis i 14 dagar utan bindningstid!

Pris: 169 kr/månad

bookbeat-logga

Hos BookBeat finns tiotusentals böcker för alla smaker. Lyssna och läs obegränsat i din telefon eller surfplatta.

Testa på Bookbeat gratis i 14 dagar utan bindningstid!

Pris: 169 kr/månad

mofibo_logga

Välj och vraka bland tusentaljs titlar för alla smaker. Lyssna och läs obegränsat i din telefon eller surfplatta.

Testa på Mofibo gratis i 14 dagar utan bindningstid!

Pris: 169 kr/månad

Där har ni alla ljudboks-appar vi kommer avhandla i detta inlägg. Återigen, ni kan kostnadsfritt testa på tjänsterna i 14 dagar utan kostnad och om ni avslutar ert abonnemang innan provperioden är slut så kommer ni undan helt gratis. Detta är det absolut bästa sättet för att ta reda på om en app passar er och och om titlarna ni vill lyssna på eller läsa finns med. Låt oss nu titta närmare på de olika tjänsterna, först ut är Nextory.

Nextory

Med Nextory kan du välja och vraka bland tusentaljs ljudböcker och e-böcker och lyssnar och läser  precis hur mycket du vill varje månad. Tjänsten har tre olika abonnemang där det billigaste (Nexttory Bas) endast kostar 99 kr/månad. Nextory är alltså den enda av tjänsterna vi tittar på som kostar under 100 kr i månaden.

Testa på Nextory gratis i 14 dagar utan bindningstid!​

Gränssnitt

Såhär ser Nextory-appen ut.​

Nexttory. Printscreens från appen.

Såhär ser appen ut. Till vänster bläddrar man bland böcker och till höger är spelaren.

Abonnemang och priser

Hos Nextory kan du välja på bland 3 olika abonnemang. Alla abonnemang nedan är helt utan bindningstid.​

1. Nextory Bas, 99 kr/månad.​
Innehåller tusentals titlar som du lyssnar obegränsat på i din telefon eller surfplatta.

2. ​Nextory Standard, 199 kr/månad.
Innehåller tusentals titlar samt de senaste nyheterna, lyssna och läs obegränsat i din telefon eller surfplatta.

3. Nextory Premium, 249 kr/månad.
Tusentals titlar att lyssna eller läsa på samt de senaste nyheterna och affärslitteratur. Obegränsad tillgång i din mobil eller surfplatta.​

​Utbud

Precis som de andra tjänsterna i vår genomgång innehar Nextory tusentals titlar för dig att lyssna på eller läsa. För att ta reda på om Nextory har titlar som just DU är intresserad av kan du enkelt söka igenom deras katalog på deras hemsida.

Du kan även starta en gratis provperiod (läs mer nedan) och söka titlar via appen samtidigt som du har möjlighet att lyssna på dessa och avgöra om du gillar appens menyer och gränssnitt. Detta är absolut att rekommendera!

Prova på gratis

Du kan prova på Nextory i 14 dagar helt gratis. Du väljer själv vilket av abonnemangen du vill prova på och efter 14 dagar börjar ditt abonnemang att kosta pengar. Avsulutar du ditt abonnemang innan provperioden är slut kommer du inte att behöva betala något alls.

När du registrerar dig för an gratis provperiod kommer du att behöva fylla i dina kortuppgifter, detta för att debitering automatiskt skall kunna ske om du inte avslutar ditt abonnemang innan provperioden tar slut.

Att prova på gratis i 14 dagar är rekommenderat och den absolut bästa metoden för dig att utvärdera om tjänsten och dess utbud passar just dig.

​Testa på Nextory gratis i 14 dagar utan bindningstid!

Offline-lyssning och läsning​

Med Nextory kan du ladda hem böcker för att lyssna och läsa offline. Exempelvis om du är på semester och inte har tillgång till internet.​

Storytel

Storytel erbjuder dig tusentals böcker att lyssna på eller läsa i din telefon eller surfplatta. Tjänsten erbjuder ett abonnemang vilket kostar 169 kr / månad.

Värt att nämna är att Storytel är den enda tjänst som erbjuder Harry Potter böckerna samt den enda av apparna som fungerar med Windows Phone.

Testa på Storytel gratis i 14 dagar utan bindningstid!​

Gränssnitt

Nedan ser ni hur appen ser ut.​

Storytel_galleri. Skärmdump.

Här ser ni hur appen ser ut. Till vänster kan ni bläddra bland böcker och till höger ser ni spelaren.

Abonnemang och priser

Storytel erbjuder ett abonnemang vilket kostar 169 kr/månad. Här ingår tusentals titlar och obegränsad lyssning varje månad på din telefon samt surfplatta. 

Abonnemanget är helt utan bindningstid.​

​Utbud

Storytel innehar tusentals titlar för dig att lyssna på eller läsa. För att ta reda på om Storytel har titlar som just DU är intresserad av kan du enkelt söka igenom deras katalog på deras hemsida.

Du kan även starta en gratis provperiod (läs mer nedan) och söka titlar via appen samtidigt som du har möjlighet att lyssna på dessa och avgöra om du gillar appens menyer och gränssnitt. Att starta en gratis provperiod är absolut att rekommendera.

Prova på gratis

Du kan prova på Storytel helt gratis i 14 dagar. Avslutar du ditt abonnemang innan provperioden tar slut kommer du undan helt gratis. Är Storytel något för dig och du vill fortsätta att använda dig av tjänsten så betalar du efter provperioden 169 kr/månad.

Observera att du behöver fylla i dina kortuppgifter när du registrerar dig för en provperiod. Detta för att debitering automatiskt skall kunna ske om du väljer att behålla ditt abonnemang efter din provperiod är slut.​

Testa på Storytel gratis i 14 dagar utan bindningstid!​

Offline-lyssning och läsning​

Med Storytel kan du ladda hem böcker för att lyssna och läsa offline. Exempelvis om du är på semester och inte har tillgång till internet.​

Bookbeat

Bookbeat erbjuder dig tiotusentals böcker att lyssna på eller läsa i din telefon eller surfplatta. Ett abonnemang kostar 169 kr/månad och då lyssnar och läser du hur mycket du vill.​

Bookbeat är tjänsten i detta test som enligt egen utsago innehar flest böcker. Tiotusentals titlar gentemot de andra tjänsternas tusentals titlar.​

​Testa på Bookbeat gratis i 14 dagar utan bindningstid!

Gränssnitt

Nedan ser ni hur Bookbeat-appen ser ut.​

Bookbeat_galleri. Skärmdump

Till vänster ser ni topplistan hos Bookbeat och till höger håller jag på att ladda ner en Eckhart Tolle bok.

Abonnemang och priser

Bookbeat erbjudet ett abonnemang vilket kostar 169 kr/månad. I detta abonnemang ingår hela Bookbeats katalog på tiotusentals böcker.

Abonnemanget är helt utan bindningstid.​​

​Utbud

Bookbeat innehar tiotusentals titlar för dig att lyssna på eller läsa. För att ta reda på om Bookbeat har titlar som just DU är intresserad av kan du enkelt söka igenom deras katalog på deras hemsida.

Du kan även starta en gratis provperiod (läs mer nedan) och söka titlar via appen samtidigt som du har möjlighet att lyssna på dessa och avgöra om du gillar appens menyer och gränssnitt.

Prova på gratis

Du kan prova på Bookbeat helt gratis i 14 dagar. Därefter kostar tjänsten dig 169 kr/månad. Om du avslutar ditt abonnemang innan provperioden är slut så kommer du undan helt gratis.

När du registrerar dig för en provperiod behöver du ange dina kortuppgifter, detta är att debitering automatiskt skall kunna ske om du väljer att använda dig av Bookbeat även efter att din provperiod tagit slut.

​Testa på Bookbeat gratis i 14 dagar utan bindningstid!​

Offline-lyssning och läsning​

Med Bookbeat kan du ladda hem böcker för att lyssna och läsa offline. Exempelvis om du är på semester och inte har tillgång till internet.​

Mofibo

Mofibo är en app som ursprungligen kommer från Danmark och nu även finns i Sverige. Med Mofibo får du tillgång till tusentals titlar och lyssnar obegränsat i din telefon eller surfplatta varje månad.

Ett abonnmang kostar 169 kr/månad.​

Testa på Mofibo i 14 dagar gratis utan bindningstid!​

Gränssnitt

Mofibo-appen:

Mofibo_galleri. Skärmdumpar.

Såhär ser appen ut. Till vänster ser ni topplistan och till höger spelas boken The Mauler.

Abonnemang och priser

Mofibo erbjuder ett abonnemang som kostar 169 kr/månad. I abonnemanget ingår fri lyssning och läsning på tusentals olika titlar.

Abonnemanget är helt utan bindningstid.

​Utbud

Välj och vraka bland tusentals olika titlar med Mofibo. För att ta reda på om olika titlar du vill lyssna på eller läsa finns hos Mofibo kan du enkelt söka efter dessa på deras hemsida, utan att först skaffa ett konto.

Du kan även starta en gratis provperiod hos Mofibo och testa på appen, ta reda på vilka titlar som finns och såklart lyssna på dessa. Läs mer om att starta en provperiod nedan.​

Prova på gratis

Du kan prova på Mofibo helt gratis i 14 dagar. Avslutar du ditt abonnemang innan provperioden är över så betalar du ingenting alls.

När du registrerar dig för en provperiod så kommer du behöva fylla i dina kortuppgifter, detta för att Mofibo automatiskt skall kunna ta betalt om du väljer att behålla tjänsten även efter provperioden.

Testa på Mofibo i 14 dagar gratis utan bindningstid!​​

Offline-lyssning och läsning​

Med Mofibo kan du ladda hem böcker för att lyssna och läsa offline. Exempelvis om du är på semester och inte har tillgång till internet.​

Sammanfattning

​Sammanfattningsvis är alla fyra tjänsterna i denna text väldigt bra alternativ och mycket är likvärdigt mellan tjänsterna, exempelvis följande:

  • ​14 dagars gratis provperiod.
  • Ingen bindningstid.
  • Obegränsad lyssning och läsning varje månad.
  • Möjlighet till lyssning och läsning offline.
  • Tusentals titlar att välja från.
  • Lyssna och läs från både telefonen och surfplattan.

Värt att nämna är även vad som är unikt för de olika tjänsterna.

  • Nextory​: Flera olika abonnemang och den enda tjänsten som kan fås för 99 kr.
  • Storytel: Enda tjänsten som fungerar med Windows Phone och erbjudet Harry Potter böckerna.
  • Bookbeat: Störst utbud med tiotusentals olika titlar.

Om ni skall ta med er något från detta inlägg så är det att det är värt att testa på en provperiod helt gratis på en eller flera av tjänsterna. Då kan ni både utforska tjänsten och dess app samt lyssna på böcker och utforska utbudet. Finns inga nackdelar som jag kommer att tänka på.

Njut nu av lyssningen eller läsningen och tipsa gärna om bra böcker i kommentarsfältet nedan. Ha det bra!

DELA GÄRNA!