Kategorier
Google

Google Keep – Smidig antecknings-app som synkar med datorn

Jag använde länge Samsungs inbyggda antecknings-app för att anteckna i mobilen, det fungerade bra men det fanns mer att önska av appen. Appen Google Keep är numera vad jag använder för att anteckna och jag är väldigt nöjd med den.

Vill ni hellre ta del av video så finner ni ett kort klipp som visar upp och beskriver appen precis nedanför, klippet är på engelska.

[responsive_video type=’youtube’ hide_related=’0′ hide_logo=’0′ hide_controls=’0′ hide_title=’0′ hide_fullscreen=’0′ autoplay=’0′]https://www.youtube.com/watch?v=uUNUIqcHYLg[/responsive_video]

Tre grymma funktioner i Keep

  • Alla anteckningar kan automatiskt nås via dator, surfplatta och telefon.
  • Det är enkelt att dela med sig av anteckningar och låta andra redigera i dem.
  • Möjlighet att orgnaisera anteckningar med hjälp av etiketter och olika färger.

För att använda Google Keep behöver du och personerna du vill dela anteckningar med ett Google-konto. Om ni inte redan har ett så kan ni skaffa ett gratis genom att klicka här.

Ladda hem Google Keep

Det enklaste sättet att använda Keep är att ladda hem appen till din surfplatta eller smart-telefon. Via datorn surfar du bara in på https://keep.google.com.

En närmare titt på Keep

Appen är verkligen superenkel att använda, allt flyter på snabbt och efter bara några minuter kommer du ha koll på appen. För att få en bättre bild av Keep kommer nedan ett par utvalda skärmdumpar, från dator och telefon.

Bild från appen Google Keep.
Appen Google Keep.

Som ni ser ovan på bilden till vänster är potentiella användningsområden todo-listor, inhandlings-listor eller egentligen vad du nu vill anteckna. Jag gillar att välja olika färger för olika anteckningar för att allt skall bli tydligt. Jag delar även in olika typer av anteckningar i olika kategorier (etiketter). Vill du exempelvis endast titta på dina anteckningar inom jobbet så gör du enkelt det.

Bilden ovan till höger visar hur det ser ut när man skapar en ny anteckning. Du har möjlighet att lägga till det mesta, så som bilder, ljud eller kryssrutor. Du kan även på fri hand teckna i din anteckning.

Bild på Google Keeps gränssnitt i datorn.
Så här ser det ut i datorn.

Ovan ser ni hur det hela ser ut i datorn. Samma funktioner finner ni i datorn som i appen. En av styrkorna med Keep är ju just att man kommer åt alla anteckningar vilken enhet man än änvänder.

Vilka appar använder ni för att anteckna? Har ni några frågor kring Keep eller något annat att tillföra så tveka inte att skriva en kommentar nedan! Ha det bra!

 

Save

Save

Save

Av Joakim Johansson

Grundare av AppFokus med målet att tipsa om grymt bra appar som förenklar och förbättrar våra liv. Extra intresserad av Google-appar, molntjänster och smarta appar som sparar tid och energi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *