Kategorier
Underhållning

Bästa Podcast-app till Android

Vilken den absolut bästa podcast-appen till Android är råder det delade meningar om. Dels är det en smaksak, hur man personligen vill att en sådan app skall vara utformad och vad man har för behov som podcast-lyssnare. I denna artikel kommer jag tipsa om 3 stycken grymt bra appar när det gäller att lyssna på podcasts i din Android-enhet.

I denna artikel tipsar jag om följande appar:

Pocket Casts
Bästa podd-appen, kostar cirka 40 kr.

Acast
Gratis och grymt bra. Stötta dina favorit-poddar genom att ta del av reklam inuti avsnitten.

Podkicker
Enkel men gör jobbet. Innehåller reklam men är gratis.

Läs ingående om apparna nedan och ta del av skärmdumpar.

Pocket Casts

Klicka här för att ladda ner Pocket Casts på Play Butik!

Pocket Casts är en riktigt högkvalitativ app för att lyssna och premenurera på podcasts. Appen är inte gratis som de andra apparna i denna artikel men endå väl värd sina pengar. Jag betalade cirka 40 kr för appen vid köptillfället och Pocket Casts är numera vad jag använder till podd-lyssnande.

Appen gör allt en podcast-spelare skall göra och gör det på ett utomordentligt vis. Du kan upptäcka podcasts utefter kategorier, topplistor, poddar nära dig eller efter trendande poddar. Du bläddrar enkelt igenom poddar du prenumererar på och klickar enkelt på respektive podds omslagsfoto för att ta del av avsnitten, gränssnittet och detta upplägg är väldigt tydligt och snyggt. Du kan enkelt synka appen för att ta del av dina podcasts och diverse avsnitt på andra apparater så som din mac, pc eller surfplatta.

Andra bra funktioner är att du kan streama poddar via din chromecast, ändra uppspelningshastigheten och få notiser när nya podcast-avsnitt har kommit.

Och som de flesta betal-appar är även Pocket Casts helt fri från reklam.

Bild från appen Pocket Casts.
Appen Pocket Casts.

Nedan finner ni ett kort videoklipp på engelska som snabbt förklarar och visar appen Pocket Casts.

[responsive_video type=’youtube’ hide_related=’0′ hide_logo=’0′ hide_controls=’0′ hide_title=’0′ hide_fullscreen=’0′ autoplay=’0′]https://www.youtube.com/watch?v=FRg0d8kqVqs&t=127s[/responsive_video]

Acast

Klicka här för att ladda ner Acast på Play Butik!

Acast är en svenskutvecklad app/webbsida där podd-skaparna har möjlighet att lägga till bilder, videoklipp, länkar med mera till sina podcasts. En spännande funktion som potentiellt kan förhöja upplevelsen. Personligen är jag fortfarande aningen “gammaldags” och håller mig till enbart ljud i mitt lyssnande. Acast försöker även göra det möjligt för podd-skapare att tjäna pengar på sina verk och du kan därför få höra reklam i avsnitten. Detta är inget som stör mig då det hela är upplagt på ett bra sätt och jag personligen bara känner mig glad att kunna stötta kreatörerna av mina favoritpoddar.

Appen står för sin egen podd-katalog och importerar inte ifrån itunes/podcaster, något som gör utbudet mindre men inte alls sämre. Möjligen är utbudet mer kvalitativt då det inte är lika lätt för vem som helst att bara “slänga upp” sin podd där som på itunes.

I övrigt finner man alla funktioner som en podcast-app skall ha, så som möjlighet att enkelt upptäcka nya poddar, skapa sin egen “feed” och ladda hem poddar för lyssning offline. Gränssnittet är väldigt snyggt och enkelt upplagt och allt laddar snabbt och stabilt. Gränssnittet är fritt från reklam men inuti podd-avsnitten förekommer som sagt reklam.

Acast är helt gratis.

Bild från appen Acast.
Appen Acast.

Podkicker

Klicka här för att ladda ner Podkicker på Play Butik!

Podkicker är en superenkel men bra app som alltid har fungerar bra för mig genom åren. Detta är appen jag använde innan jag betalade för Pocket Casts som jag skrev om ovan.  Podkicker är helt gratis men innehåller reklam.

Funktionerna är mer eller mindre att man kan prenumerera på sina favorit-poddar samt ladda ner avsnitt för offline-lyssning. Allt fungerar dock bra och ibland vill man bara ha en basic app som är gratis och gör sitt jobb. Detta gör Podkicker och är ett väldigt bra alternativ för oss som inte vill betala för en podcast-spelare.

Podkicker finns även som pro-version för 19 kr och är då reklamfri. Ladda hem den versionen genom att klicka här!

Bild från appen Podkicker.
Appen Podkicker.

Har ni något att tillföra denna artikel? Vilken podcast-app använder ni er av och kommer ni efter att ha läst denna artikel testa på någon av apparna? Tveka inte att lämna en kommentar nedan och dela med er av era tankar och åsikter. Ha det bra!

Av Joakim Johansson

Grundare av AppFokus med målet att tipsa om grymt bra appar som förenklar och förbättrar våra liv. Extra intresserad av Google-appar, molntjänster och smarta appar som sparar tid och energi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *