Kategorier
Allmänt

Bästa gravidappen (recension av Preglife)

Den bästa gravidappen just nu är enligt väldigt många appen Preglife, läser man olika forumtrådar, som den här från Familjeliv så svarar väldigt många att just Preglife är den bästa gravidappen. Appen är gratis men det förekommer en del erbjudanden i appen, detta är inte störande på något vis utan balansen mellan erbjudanden och innehåll ligger på en bra nivå. Jag själv (med min flickvän) har använt appen vid vår graviditet och i detta inlägg skall vi titta närmare på appen, hur den fungerar och ser ut samt varför den är så bra som den är!

Vill du redan nu ladda ner appen och testa den kan du göra det via App Store eller Play Butik, klicka bara på knapparna nedan. Vill du veta mer om appen det bara att läsa vidare.

Länk till att ladda ner Preglife i Play Butik.Länk till att ladda ner Preglife i App Store.

Så här kommer du igång med Preglife

Appen är enkel att komma igång med, du behöver inte ens skapa ett konto för att kunna använda dig av den. En fördel med att skapa ett konto är dock att dina inställningar, hur långt graviditeten gått och bilder eller anteckningar du eventuellt lagt till sparas i ditt konto. Så tappar du bort din telefon eller byter till en ny så är det bara att logga in i appen med ditt konto och så finns all din information där för dig.

Men för att komma igång är det bara att ladda ner och installera appen på Google Play eller App Store. När du sedan öppnar appen får du lägga till en graviditet, du anger helt enkelt datum för den första dagen i sista mensen och därefter vet appen hur långt gången graviditeten är. Nu kan du börja använda dig av appen och allt vad den har att erbjuda samt följa graviditeten allt eftersom veckorna går.

Skärmdumpar från appen då man lägger till graviditet.

Så här ser det ut när man lägger till en graviditet i Preglife.

En närmare titt på appen

Appen har många bra funktioner och finesser och vi skall nu titta närmare på en del av dessa. Jag och min flickvän använde mestadels appen för att följa barnets utveckling och tog del av all information som appen har att erbjuda i samband med det. Det finns såklart många fler funktioner i appen och man kan använda den så som passar en själv bäst. Nedan listar jag det mest grundläggande som Preglife har att erbjuda.

  1. Följ barnets utveckling vecka för vecka
  2. Ta del av artiklar och verktyg inuti appen
  3. Kolla massvis av videoklipp i Play-delen
  4. Lägg till bilder och anteckningar i dagboksdelen
  5. Ta del av erbjudanden kopplat till graviditet och bebisar

1. Följ barnets utveckling vecka för vecka

Skärmdumpar från appen med vyn som visar barnets utveckling

Den kanske viktigaste och mesta intressanta delen av appen är Hem där man kan följa barnets utveckling. Man får ta del av grundläggande information så som hur många procent av graviditeten som är avklarad, hur många dagar det är kvar och vilken vecka man är i.

I denna del finns även tre runda knappar som heter Barnet, Mamma och Partner, klickar man exempelvis på knappen Barnet så kommer information om hur barnet utvecklas i just denna period av graviditeten. För varje ny gravid-vecka som man går in i så kommer ny information som är relevant för just den veckan.

2. Ta del av artiklar och verktyg inuti appen

Skärmdumpar från appen på vyn där artiklar och verktyg finns.

En annan del av appen är Artiklar & Verktyg. Här finns massvis av grymt bra information att ta del av och verktyg att använda sig av. Som man kan se på bilden ovan kan man bland annat läsa om graviditet i allmänhet samt kostråd, förlossning och mycket mer. Verktyg som man kan ta hjälp av är bland annat en viktkurva, kalender, värktimer, checklista och en hel del annat.

Här kan man egentligen bara välja och vraka och ta del av det man känner är viktigt för en själv och det man själv vill och behöver veta mer om.

3. Kolla massvis av videoklipp i Play-delen

Skärmdumpar från appen på Play-delen

För många är detta den mest givande delen av appen. Här kan man lyssna och titta på Gravidpodden och verkligen få tips och information kring allt som har med graviditet och små barn att göra. Här finns även videoklipp som guidar dig i hur man utför gravidyoga, videoklipp kring smärtlindringsmetoder, avslappning och mycket mer.

4. Lägg till bilder och anteckningar i dagboksdelen

I dagboksdelen av appen kan man helt enkelt lägga till bilder allt eftersom graviditeten pågår och såklart även föra dagbok. Jag tror att man verkligen kommer ha kul när man i efterhand går tillbaka och läser sina anteckningar och kollar på bilderna om man använder sig av denna del inuti appen. Som sagt så använder man appen på det vis som passar en själv bäst, kanske vill man föra dagbok och spara bilder någon annanstans än i appen eller så är det inget man gör överhuvudtaget. Funktion finns huruvida tillgänglig vilket är jättebra.

5. Ta del av erbjudanden kopplat till graviditet och bebisar

Skärmdump från appen på delen där erbjudanden finns.

I Preglife finns även en sektion där man kan ta del av erbjudanden som har att göra med graviditet, bebisar och småbarn att göra. Värt att kolla där först innan man köper något som man egentligen hade kunnat få till ett bättre pris. Sunt förnuft helt enkelt. Tar man del av ett bra erbjudande så stödjer man ju även de som har skapat denna app vilket känns bra då det faktiskt är en riktigt bra app som verkligen är bra att ha när man väntar barn.

Det var allt för detta inlägg. Hoppas ni nu har koll på hur appen fungerar och är sugna på att testa på den. I övrigt så är det bara att lämna en kommentar nedan om ni har några frågor om appen eller såklart om ni vill dela med er av tips på andra gravidappar.

Av Joakim Johansson

Grundare av AppFokus med målet att tipsa om grymt bra appar som förenklar och förbättrar våra liv. Extra intresserad av Google-appar, molntjänster och smarta appar som sparar tid och energi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *