App för att spela in skärmen på din Android

Jag har testat på appen AZ Screen Recorder för att spela in skärmen på min Android-telefon, samtidigt spelas även ljudet in när jag pratar via mobilens telefon. Man kan helt enkelt bläddra i mobilen, kanske demonstrera någon app och samtidigt berätta vad man gör. Det hela gör det möjligt att skapa väldigt pedagogiska videoklipp. Ett annat möjligt användningsområde skulle kunna vara att spela in när man spelar mobilspel för att sedan visa andra vad man har åstadkommit, ingenting jag personligen testat dock.

AZ Screen Recorder är gratis och fri från reklam och finns tillgänglig för nedladdning på Play Butik. Om du vill betala en slant för att stödja skaparna till appen har du möjlighet att göra så och på samma gång få tillgång till ett par extra funktioner inuti appen som gratisversionen inte erbjuder.

Grundläggande funktioner

 • Spela in din skärm utan vattenstämpel, i HD och Full HD upplösning. Ingen tidsbegränsning.
 • Pausa och fortsätt din inspelning med ett enkelt klick.
 • Ljudet spelas in från mobiltelefonens mikrofon och bakas automatiskt in i videoklippet (går att stänga av).
 • Välj att aktivera skärmpekningar om du tydligt vill visa vart du klickar i ditt videoklipp.
 • Ställ in videoupplösning, skärmorientering, bit rate med mera.

En närmare titt på hur man spelar in skärmen med appen

Klicka på app-ikonen för AZ Screen Recorder för att få upp menyn ni ser nedan i bild. För att göra inställningar i appen klickar ni på kugghjuls-ikonen, för att ta en skärmdump på kameraikonen, för att spela in skärmen på video-ikonen, för att se inspelade videos på ikonen därefter och för att klicka ner menyn nedan på minus-ikonen.

Bild på menyn i appen AZ Screen Recorder.

Om ni har valt att spela in skärmen kan ni dra ner notiserna för att se att en inspelning pågår samt för att stoppa eller pausa den befintliga inspelningen. Se bild nedan.

Bild på snabbmenyn för pausning av inspelning i appen AZ Screen Recorder.

På bilden nedan ser ni hur det ser ut när man har klickat sig in på inställningar för appen. Här kan man välja alternativ så som vilken upplösning man skall spela in i, vilket Codex man vill använda, om man vill spela in ljud med mikrofonen med mera.

Bild på inställningsmöjligheter i appen AZ Screen Recorder.

På bilden nedan ser ni alla videos och bilder som har spelats in med hjälp av appen. Här kan man dela med sig av video-klippen till andra, ta bort eller byta namn på klippen eller redigera klippen (endast med betalversionen). Som ni ser har jag tre inspelade videoklipp men inga skärmdumpar tagna.

Bild från appen AZ Screen Recorder.

Sammanfattning

AZ Screen Recorder är en mycket bra och uppskattad app av mig. Den är gratis, fri från reklam och för en billig summa får du tillgång till alla utökade funktioner som betalversionen innehar. Men även utan denna kostnad har man tillgång till en väldigt bra app. Appen har inte krånglat en enda gång och den är väldigt lätt att förstå sig på redan från start. Användningsområdena är stora och jag kan inte annat än att rekommendera denna grymma app.

Har ni testat på appen? Har ni några tankar ni vill dela med er om denna app eller vill ni tipsa om liknande appar som ni använder för samma ändamål? Tveka då inte att skriva en kommentar nedan. Ha det bra!

Save

Save

Save

Save

Save

DELA GÄRNA!

Klicka här för att lämna en kommentar nedan

Rolf - 17 januari, 2018 Reply

Hej!
Vill bara tacka för en fin o enkel introduktion till AZ Screen Recorder! Har bara hunnit testa lite men redan märkt hur enkel och bra den är. Tänker använda den för att visa våra cirkelledare hur våra digitala rapporteringsverktyg för verksamhetsrapportering fungerar och då är ju rörlig media det bästa tycker jag vilket den här appen hjälper mig att visa.

Hälsn.
Rolf

Bjarne - 24 juli, 2018 Reply

Hej varför spelade du inte ett videoklipp i stället för en massa text och stillbilder?
Undrade en gammal man.
B

  Joakim Johansson - 13 augusti, 2018 Reply

  Hej Bjarne!

  Jag hade tänkt det, hade ju verkligen varit passande för just denna app men det går inte att spela in med appen och samtidigt besöka själva appen samtidigt. Jag hade fått använda mig av en “externa kamera” och hade inte riktigt tid och möjlighet för det då.

  Kul att du frågar.

  MVH Joakim

Lämna ett svar