Kategorier
Underhållning

App som känner igen musik (gratis)

AppFokus tipsar om bra appar för att veta vilken låt som spelas! Att plötsligt höra en riktigt bra låt och verkligen vilja veta vad den heter för att kunna lyssna på den fler gånger senare känner nog många igen sig i. Att heller inte komma på vad låten heter och inte ha möjlighet att lyssna på den fler gånger är nog också något som många till sin förtvivlan känner igen sig i.

App som känner igen musik – AppFokus tipsar om flera bra alternativ för både Android samt iPhone!

Att plötsligt höra en riktigt bra låt och verkligen vilja veta vad den heter för att kunna lyssna på den fler gånger senare känner nog många igen sig i. Att heller inte komma på vad låten heter (inte ens efter flertalet sökningar på google) och inte ha möjlighet att lyssna på den fler gånger är nog också något som många till sin förtvivlan känner igen sig i.

Lösningen är enkel, ladda helt enkelt hem en app till din Android eller iPhone enhet och låt appen avgöra vad låten heter. Appen använder din smart-telefons inbyggda mikrofon för att avgöra vad låten heter. För att det hela skall fungera behöver appen ha tillgång till internet för att kunna matcha vad den hör mot en databas. Det hela fungerar väldigt bra och ofta får man tag i rätt låt. En bra känsla, såklart!

App som känner igen musik – Två alternativ som gör jobbet:

De två största apparna i den här kategorin är Sound Hound och Shazam. Båda fungerar väldigt bra och det finns gratisversioner av båda till både Android samt iPhone. Båda apparna går att göra reklamfria genom ett köp inuti appen.

Och tänkt på att skaffa appen NU, när du nästa gång här den där låten du vill åt är det ofta för sent om du inte redan skaffat appen och installerat den.

//Joakim

 

Save

Av Joakim Johansson

Grundare av AppFokus med målet att tipsa om grymt bra appar som förenklar och förbättrar våra liv. Extra intresserad av Google-appar, molntjänster och smarta appar som sparar tid och energi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *