Kategorier
Allmänt

Appar för nedräkning [Android & iPhone]

Med en app för nedräkning blir det enklare och roligare att räkna dagarna tills det är dags för det du ser fram emot.

I denna text tipsar vi om tre appar för nedräkning till Android och tre till iPhone. Alla apparna är gratis men man kan ibland köpa till premium-funktioner, extra bilder och betala för att slippa reklam om man vill.

Några av apparna är väldigt enkla men gör sitt jobb väl medans några av apparna har mer finesser och funktioner, exempelvis kan man med appen Big Days ladda ner bilder inuti appen direkt från en bildbank på internet och använda som bakgrund till sin nedräkning.

SnabbnavigationAppar för nedräkning till Android1. Nedräkning Dagar (App & Widget)2. Big Days – Events Countdown3. Countdown WidgetAppar för nedräkning till iPhone1. Countdown+ Calendar (Lite)2. Countdown!! Event reminder3. Days UntilSammanfattning

Appar för nedräkning till Android

Har du en Samsung, OnePlus, Google Pixel eller annan Android-telefon så finner ni tre appar för nedräkning precis här nedanför. Alla apparna är helt gratis att ladda ner och testa på men det finns extra-funktioner och bilder att köpa till om man vill och man kan även betala för att bli av med reklam i apparna.

Låt oss kolla in den första appen!

1. Nedräkning Dagar (App & Widget)

Två bilder från appen Nedräkning Dagar

En väldigt enkel app utan speciell design men som fungerar helt som är tänkt och med smart Widget till.

 • checkNamn: Nedräkning Dagar
 • checkPris: Gratis (köp inuti app)
 • checkReklam: Ja

Ladda Ner På Google Play

Nedräkning Dagar är framförallt en enkel app för att kunna ställa in nedräkningar till dina olika tillställningar framöver. Med denna app har du inte tillgång till några snygga bakgrundsbilder och liknande men istället är appen superenkel och smidig och gör precis vad den skall.

När du ställer in din nedräkningar väljer du enkelt det datum som gäller eller hur många dagar det är kvar till ditt event, du kan även ställa in färg, typsnitt och åt vilket håll din nedräkning skall snurra (alltså med eller moturs).

Med appen tillkommer även en smart Widget som gör att du kan ha dina nedräkningar flytande på din hemskärm eller liknande, på så vis behöver du inte öppna appen för att hålla koll på allt, se bild ovan för ett exempel på detta.

2. Big Days – Events Countdown

Två bilder från appen Big Days Events Countdown.

Med appen Big Days Events Countdown finns möjligheten att ha snygga bakgrundsbilder till sina nedräkningar.

 • checkNamn: Big Days Event Countdown
 • checkPris: Gratis (köp inuti app)
 • checkReklam: Ja

Ladda Ner På Google Play

Med denna app kan du skapa nedräkningar till flera olika tillställningar framöver. Det bästa med just denna app är möjligheten att ladda ner gratis bilder inuti appen från en bildbank och sedan använda dessa bilder som bakgrund till sina nedräkningar.

Menyerna inuti appen är inte alls moderna och det är en del reklam i appen men när man väl fått kläm på det hela så fungerar allt fint. Som ni kan se ovan så blir slutresultatet bra och det är såklart huvudsaken.

Med denna app finns ingen möjlighet att lägg sina nedräkningar direkt på sin telefons “skrivbord” bland alla app-ikoner som med appen ovan, vilket gör att appen är lite mindre användarvänlig ur den aspekten.

3. Countdown Widget

Två skärmdumpar från appen Countdown Widget

Det bästa med appen Countdown Widget är möjligheten att enkelt lägga till bakgrundsbilder till sina nedräkningar.

 • checkNamn: Countdown Widget
 • checkPris: Gratis (köp inuti app)
 • checkReklam: Ja

Ladda Ner På Google Play

Med appen Countdown Widget kan du skapa snygga nedräkningar till allt du ser fram emot. Bakgrundsbilder av hög kvalitet finns färdigt inuti appen och du ställer enkelt in datum, typsnitt och till och med bakgrundsmusik till dina nedräkningar.

Du kan med ett knapptryck dela med dig av dina nedräkningar på dina sociala medier så som Facebook, Instagram eller Snapchat. En väldigt bra funktion då man helt enkelt gärna delar med sig till andra när man har något man ser extra mycket fram emot.

Appar för nedräkning till iPhone

Nu är det dags att tipsa om tre appar för nedräkning till er med iPhone-telefoner. Alla apparna innehåller reklam men är gratis att ladda ner och använda. Vill man betala en liten slant så kan man göra det för att bli av med reklam eller för att få extra funktioner i några av apparna.

Första appen ut är Countdown+ Calender (Lite)!

1. Countdown+ Calendar (Lite)

Bilder på appen Countdown+ Calender (Lite)´s logga.

 • checkNamn: Countdown+ Calender (Lite)
 • checkPris: Gratis (köp inuti app)
 • checkReklam: Ja

Ladda Ner App Store

Countdown+ Calender är en riktigt snygg app för nedräkning och med väldigt bra funktionalitet. Du ställer smidigt in nedräkningar för allt du ser fram emot så som semester, resor, bröllop med mera.

Du kan ställa in designen på dina nedräkningar genom att justera färger och typsnitt. Du kan för en liten kostnad även välja bland olika bakgrundsbilder inuti appen eller bläddra bland egna bilder i dina Facebook-album och använda som bakgrund till dina nedräkningar.

Appen hjälper dig att hålla ordning på dina olika nedräkningar med hjälp av en inbyggd kalender och du kan skriva till information, plats, hemsida och annan information för dina olika events. En annan smidig funktion för att hålla koll på olika events är att du kan följa andra personers nedräkningar genom appen och de kan följa dina.

Utöver ovanstående funktioner finns många flera och ett exempel är att du enkelt kan dela dina olika nedräkningar på olika sociala kanaler så som Facebook och Instagram.

2. Countdown!! Event reminder

Skärmdumpar från appen Countdown!!

Enkelt att skapa en nedräkning med en personlig bild från din kamera-rulle med appen Countdown!!

 • checkNamn: Countdown!! Event reminder
 • checkPris: Gratis (köp inuti app)
 • checkReklam: Ja

Ladda Ner App Store

Med denna app för nedräkning finns även en widget-funktion inkluderad som gör att du kan lägga olika nedräkningar som bakgrund i din telefon och på så vis snabbt och enkelt hålla koll på dina nedräkningar. Detta är såklart en valfri funktion men för många kan det vara väldigt användbart.

Du kan skapa nedräkningar med olika typ av design och du kan använda dina egna bilder som bakgrund både från din kamera-rulle men även från din Facebook eller Instagram. Du kan även ställa in olika text-stilar och färger för dina nedräkningar och till och med välja bakgrundsmusik till.

Med appen kan du även dela dina olika nedräkningar på sociala medier och även skapa nedräkningar utifrån olika Facebook-events, en funktion som såklart är väldigt smart.

3. Days Until

Bild på appen Days Until´s logo

 • checkNamn: Days Until
 • checkPris: Gratis (köp inuti app)
 • checkReklam: Ja

Ladda Ner App Store

Days Until är den tredje och sista appen för nedräkning som vi tipsar om för iPhone. Precis som med de två ovanstående apparna kan du designa dina olika nedräkningar med olika bakgrundsbilder, olika texter och färger och även denna app är gratis även om reklam förekommer.

En smart funktion i denna app är att du kan gruppera dina olika nedräkningar. Så har du exempelvis flera olika födelsedagar du ser fram emot kan du gruppera dem och på ett enkelt sätt få en bra överblick över just alla födelsedagar.

Appen har snygga och enkla menyer och vill du betala en liten slant så slipper du även reklamen som finns inuti appen.

Sammanfattning

Vilken app du skall välja beror såklart på om du har en Android-telefon eller en iPhone men utöver det så får du se till din personliga behov. Vill du ha en enkel app för nedräkning utan bakgrundsbilder och annat så passar kanske appen Nedräkning Dagar (Android) dig bra. Vill du istället ha en app för nedräkning där du kan ställa in olika snygga bakgrundsbilder och annat är kanske appen Days Until (iPhone) eller appen Big Days (Android) något för dig. Som sagt så är apparna gratis så du kan testa dig fram men kom ihåg att det går att köpa till funktioner inuti apparna och betala för att bli av med reklamen om du vill det.

Berätta i kommentarsfältet vilken app för nedräkning ni använder er av eller vilken ni kommer testa!

Av Joakim Johansson

Grundare av AppFokus med målet att tipsa om grymt bra appar som förenklar och förbättrar våra liv. Extra intresserad av Google-appar, molntjänster och smarta appar som sparar tid och energi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *