Redigera Video App [Adobe Premiere Clip]

Redigera video app.

Behöver du en app för att redigera video så är Adobe Premiere Clip ett grymt bra alternativ som dessutom är gratis. Det enda du behöver är ett Adobe-konto, vilket är helt gratis och det kan du skapa via appen om du inte redan har ett. Med ett sådant konto får du även tillgång till Adobe Photoshop Express, som är en app för att redigera bilder.

Huruvida så har jag testat Adobe Premiera Clip och jag gillar det starkt. Det har alla grundläggande funktioner man kan behöver för att skapa enkla videos. Det är relativt enkelt att lära sig och är som sagt gratis och även fritt från reklam. Den stora fördelen med att redigera video via mobilen gentemot datorn är att vi ofta redan har våra videoklipp och bilder i mobilen färdiga att göra något av. Sedan så är mobilkamerorna så bra nuförtiden att det verkligen finns potential att skapa snygga och bra videoklipp. Är man på resande fot och inte har tillgång till datorn så är det såklart även smidigt att man ändå kan skapa videoklipp direkt i mobilen.

Vill ni hellre se en video-genomgång av appen så kolla på klippet nedan, läs annars vidare.

Ladda ner appen

Funktioner

Nedan har ni de grundläggande funktionerna i appen.

  • Kraftfull videoredigering – Dra och släpp klipp i den ordning du vill ha dem, ta bort oönskade bitar, justera ljuset, lägg till filter, lägg till övergångar, sakta ner klipp med mera.
  • Grymt bra ljudfunktioner – lägg till befintliga ljud eller välj bland dina egna, automatiska funktioner för att balansera ljudet mellan klippen och mellan ljud du lägger till själv.
  • Lägg till text i ditt videoklipp – lägg enkelt till text innan, emellan eller efter dina klipp. Välj själv textfärg och bakgrundsfärg.
  • Skapa video automatiskt – med ett klick så klipper appen ditt videoklipp åt dig och lägger till musik.
  • Dela enkelt dina projekt – med ett enkelt klick kan du dela dina videoklipp på Twitter, Youtube med mera eller bara spara klippet i din telefon.

Hur ser det ut när man redigerar video i appen?

Skärmdumparna som följer är från min Samsung-telefon (Android).

På bilden nedan till vänster ser ni startskärmen till appen, här finns Mina Projekt vilket är ens skapelser och man kan även klicka på Community-videor för att se vad andra personer har skapat. På bilden nedan till höger har jag klickat mig in på ett av mina projekt som består av 2 klipp och en text. Här kan jag göra förändringar i klippet i form av att lägga till mer klipp eller göra andra justeringar.

Bild från appen Premiere Clip.

Premiere Clip.

Ljud och videoalternativ

På bilden nedan till vänster har jag markerat ett av mina klipp i projektet och klickat på symbolen för att justera bilden, vilket man enkelt gör genom att dra reglagen tills man är nöjd med resultatet. På bilden nedan till höger har jag gjort samma sak fast valt symbolen för ljudinställningar, exempelvis kan man här stänga av ljudet till ett klipp och istället välja en låt som bakgrundsljud.

Bild från appen Adobe Premiere.

Adobe Premiere.

Välj bland färdiga videofilter och ljud

Inuti appen finns även möjlighet att använda filter för att få en annan look på sitt videoklipp. Du kan också välja bakgrundsmusik som jag nämnt innan och på bilderna nedan ser ni hur det ser ut när man gör det. Allt är väldigt enkelt och intuitivt.

Bild från appen Adobe Premiere.

Adobe Premiere.

Videoinställningar och dela ditt klipp med världen

Sist men inte minst tar vi oss en titt på hur det ser ut när man gör videoinställningar och delar sitt videoklipp med andra. Man kan såklart även välja att spara klippet på sin telefon för att endast själv ha tillgång till det.

Bild från appen Adobe Premiere.

Adobe Premiere.

Nu har ni fått en god inblick i appen och hur den fungerar samt ser ut visuellt. Testa gärna appen, det är som sagt endast ett Adobe-konto som behövs och det är helt gratis att införskaffa. Lycka till med er videoredigering!

Har ni något ni vill tycka till om eller vill ni tipsa om andra bra appar för videoredigering så tveka inte att lämna en kommentar nedan! Det uppskattas mycket. Ha det bra!

DELA GÄRNA!