App för att redigera bilder (Adobe Photoshop Express)

Behöver du en enkel app för att redigera bilder som dessutom är gratis så är Adobe Photoshop Express ett superbra alternativ. Appen har allt man behöver när det gäller att redigera bilder i mobilen. Att jämföra den med Photoshop för datorn är dock ingen idé, det är helt skilda programvaror när det kommer till vilka funktioner som finns tillgängliga.

Appen fungerar direkt från start efter att du installerat den men vissa funktioner så som möjligheten att spara dina bilder online på Adobes moln fungerar endast om du skapar ett konto. Det är helt gratis att skapa ett konto och det gör du inuti appen, har du redan ett konto hos Adobe kan du helt enkelt logga in med det. Jag rekommenderar absolut att skapa ett konto men ni kan först testa appen utan och se vad ni tycker om den.

Funktioner

Ni finner bland annat följande funktioner inuti Adobe Photoshop Express.

  • Beskär, rotera och vänd dina foton.
  • Ta bort röda ögon på människor eller djur.
  • Autofix: en automatisk funktion för att fixa kontrast, exponering samt vitbalans.
  • Fläckborttagning: peka och ta bort fläckar från dina foton.
  • Justera klarhet, kontrast, exponering, högdagrar, skuggor, temperaturer, färgton och lyster med enkla reglage.
  • Filter: välj bland 20 olika iögonfallande effekter.
  • Anpassade filter: skapa och spara din egna filter.
  • Ramar och kanter: välj bland 15 stycken olika ramar och kanter.
  • Stöd för RAW-foton: importera och redigera dina foton direkt i RAW.
  • Dela fina foton via Facebook, Instagram, Twitter osv.

En närmare titt på att redigera bilder i appen

På bilden nedan till vänster ser ni hur appen ser ut när man först startar den. Bilden till höger är huvudmenyn (de tre strecken) och här ser ni att jag är inloggad på mitt Adobe-konto.

Bild från appen Adobe PS Express.

Adobe Photoshop Express.

För att redigera en bild klicka helt enkelt på Galleri och välj en bild eller klicka på Kamera och ta ett nytt foto. Creative Cloud och CC Library är Adobes moln-tjänster som ni kan nyttja gratis med ett Adobe-konto.

Bilderna nedan visar hur det ser ut när man valt en bild och har möjlighet att redigera den.

Bilder från appen Adobe PS Express.

Appen Adobe Photoshop Express.

Allt är väldigt enkelt och tydligt. Har ni använt er av Instagram någon gång kommer ni känna igen er väldigt mycket. Som jag skrev ovan så kan ni bland annat autofixa bilden, lägga på filter och ramar, justera färger, ljus och kontrast samt lägga på färdiga filter och mycket mer.

Bilden ovan till vänster visar originalbilden jag valde att redigera och bilden ovan till höger är slutresultatet. Jag valde ett svartvitt filter och beskärde bilden så att krukan och växten hamnade i fokus. Väldigt enkelt men ibland är det allt man vill göra med en bild.

Omdöme

Jag kan inte annat än att rekommendera appen. Den är gratis, till och med utan ett konto finns många bra funktioner och appen är även fri från reklam. Allt fungerar superbra och gränssnittet är enkelt och tydligt. Det är väldigt kul att redigera en bild i appen och få fram ett slutresultat som man precis vill åt. Testa absolut på Adobe Photoshop Express!

Har ni någon app ni föredrar när det gäller att redigera bilder i mobilen? Har ni något att tillföra inlägget så tveka inte att lämna en kommentar nedan! Ha det bra =)

DELA GÄRNA!

Klicka här för att lämna en kommentar nedan

App för att redigera video (Adobe Premiere Clip) - AppFokus.se - 16 februari, 2017 Reply

[…] via appen om du man inte redan har ett. Med ett sådant konto får du för övrigt tillgång till Adobe Photoshop Express, som är en app för att redigera […]

Sten wiklun - 25 juni, 2017 Reply

Hur raderar man bilder från galleriet? Jag hittar ingen funktion för ta bort. Mvh Sten

Lämna ett svar